Sport 2016. 05. 24.

DRAG, DRIFT és TUNING őrület a ringen!

Május 29-én kerül megrendezésre az idei Szlovák Gyorsulási Bajnokság második fordulója, amely a Szlovák Nemzeti Autósport Szövetség égisze alatt zajlik. Hasonlóan az előző évekhez a Slovakia Ring pályáján zajlanak majd az izgalmas küzdelmek. Idén is három alap kategóriában versenyeznek a résztvevők – Autó STREET, Autó PROFI és Motor, amelyek természetesen hajtás és hengerűrtartalom szerint további osztályokba osztódnak.

DSC_1466 (Custom)

A májusi Drag, Drift és Tuning majális ismét komoly autós és motoros felhozatalt, valamint számtalan betétprogramot igér. A május utolsó vasárnapján megrendezésre kerülő Power festen az extrém gépek viadala mellett a “kilincsel előre” autózás szerelmesei is kiélhetik vágyaikat. Az első idei King of Drift Slovakia bajnokság fordulója mellett, közös mezőnyben a magyar Drifting.hu bajnokság és Cseh Drift Series profi versenyzői is harcolnak majd a páros döntőkbe jutásért, hogy a nap végén kiderüljön, ki Közép-Európa legügyesebb driftere. A szervezők a tavalyi siker után bíznak abban, hogy idén is komoly mezőny alakul ki. Nem véletlenül: a 2015-ös Power festen  összesen 139 versenyző regiszrált a drag versenybe, valamint négy országból érkezett, 42 élvonalbeli drifter gumizta végig a ring aszfaltcsíkját!

024 (Custom)

A Power festeket évek óta az extrém lóerő jellemzi, ezt fogja hatványozni a versenypálya paddockjában megrendezendő tuning találkozó és show&shine program is. A téli szezon során átépített hazai és külföldi autócsodák tulajdonosai különféle kategóriák serlegeiért küzdenek majd meg, illetve tündökölhetnek a modell hölgyek koszorújában a bemutató során, amikor is lehetőségük nyílik elmesélni  néhány érdekes háttérinformációt négy kerekű szerelmükről. A látogatók mindemellett szemügyre vehetik a Subaru találkozó erőgépeit is, amelyek a délutáni órákban “boxerkoncerttel” örvendeztetik a lelátón ülőket.

DSC_1031 (Custom)

Szóval aki imádja a benzingőzt illetve a fekete, dízeldragokból gomolygó füstöt, aki szeretné látni a 180 km/h sebességgel megkezdett, koordinált csúszásban történő drift futamokat, esetleg szemügyre venni több száz, egyedileg épített tuningcsodát, az látogasson ki május 29-én a Slovakia Ringre.

DSC_0121 (Custom)

További infó: www.zrychlenie.sk

 

Power fest_SRing (Custom)

Szólj hozzá!