Város 2014. 01. 21.

Drogdílereket fogtak Dél-Komáromban

A fogyasztókat kapták el először a dél-komáromi rendőrök, így jutottak el a két szintén komáromi 19 és 24 éves terjesztőhöz is.

Négy férfit állítottak elő a dél-komáromi egyenruhások január 20-án, miután Komáromban, az Árpád utcában megállították autójukat. A járművet B. Zsolt 27 éves hevesi férfi vezette. Vele utazott a 20 éves komáromi Sz. Zsolt, egy 17 és egy 15 éves komáromi fiú. A rendőrök igazoltatták őket és az autót is alaposan átvizsgálták. Az egyik ülés alatt egy szál cigarettát találtak, melyről B. Zsolt azt állította, hogy aznap vásárolta és herbál van a dohánypapír közé sodorva. Kétezer forintot fizetett érte.

A négy férfit az egyenruhások előállították a Komáromi Rendőrkapitányságra, ahol kábítószer gyorstesztet alkalmaztak velük szemben. A teszt mind a négy gyanúsítottal szemben pozitív lett.

A nyomozók a gyanúsítottak kihallgatása után már azt is tudták, kitől vásárolták a kábítószergyanús anyagot. Még aznap, január 20-án elmentek az egyik szállító komáromi otthonába, ahol elfogták a 24 éves L. Ádámot.

A 24 éves férfi mellett egy másikat, a 19 éves S. Rolandot is gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 19 éves komáromi férfi volt a főelosztó. A nála tartott házkutatáson ismeretlen eredetű zöld növényi származékot, tablettákat foglaltak le a rendőrök.

L. Ádám és S. Roland ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség. Az ellenük folyó büntetőeljárás ideje alatt mindketten szabadlábon védekezhetnek.

(forrás: kemma.hu, illusztrációs felvétel)