Régió 2014. 03. 18.

Újabb drogdílerek rendőrkézen

Kamaszoknak árultak drogot az ácsi dílerek. Egy édesanya kérte a rendőrség segítségét Ácson 2013. november 13-án. Gyanította, hogy fia és annak unokatestvére kábítószert fogyasztottak.

A 14 és 17 éves helybélieket a rendőrök előállították a Dél-Komáromi Rendőrkapitányságra, ahol a velük szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt pozitív eredményt mutatott. A két fiatalkorú ellen kábítószer birtoklása vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított a rendőrség. A két fiú gyanúsítotti kihallgatásán bevallotta a nyomozóknak, hogy kábítószert fogyasztottak és azt is elmondták, hogy ki adta nekik a szert.

Egy nappal később elfogták a 19 éves K. Tamást és azt a 23 éves férfit is, akitől a gyanúsított a bódító anyagot rendszeresen vásárolta, majd átadta a fiatalkorúaknak. K. Tamás és L. Ervin ellen – szabadlábon hagyásuk mellett – kábítószer-kereskedelem bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Komáromi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Az ügyben a rendőrség a szükséges nyomozási cselekményeket elvégezte és 2014. március 14-én vádemelési javaslattal küldte meg a Komáromi Járási Ügyészségnek.

(forrás: police.hu, illusztrációs felvétel)