Kultúra 2016. 02. 01.

Dübörög a beatang

Dübörög a beatang, hasít a Spliff 447. December 28-án csurig megtelt a RÉV, ahol az üdítő koncert mellett a csapat első videoklip premierjének tanúi is lehettünk. A Hazudtam című számukat megjelenítő videó az első albumuk bemutatója után egy évvel készült el. A dalt a Youtube-on elért tizenötezres megtekintés és a daloló közönség alapján választották ki.

Hogy mit tudhatunk a háttérről, előkészületekről, sikerről és a csapat nyughatatlan pörgéséről? A csapat dobosa, Zsitva Tomi számol be nekünk a kulisszatitkokról.

spliff 447 január 2016IMG_0230

„Hatalmas buli volt a múlt heti koncerten. Közel háromszáz kíváncsi rajongó jött el az este során. Sok volt a tánc ezen az ’univerzális balhén’.” kezdi poénkodva Tomi. „Amikor nekifogtunk, fogalmunk sem volt, mennyi előkészülettel jár ez az egész. Végül elég könnyen megúsztuk.” Az alapötlet nem követelt óriási szervezkedést. A koncepciót a 2B pictures srácai, Beló és Brash álmodták meg a dal hatására. Az utómunkálatokat is teljes mértékben rájuk bízták. „Tekintve eddigi tevékenységüket kijelenthetjük, Beló és Brash vérprofik. Nagy nevekkel dolgoztak már a szakmában, akik ugyancsak nem véletlenül választották őket. Mivel mi is szeretnénk egy nap ‘nagy név’ lenni, ezért ki is tartunk mellettük a jövőben is.”

spliff 447 január 2016IMG_0415

A klip hangulatát nagyban meghatározza a színek melegsége. A bensőségesség érzését tovább fokozza az a mód, ahogy a képeket összevágták. „A legfontosabb, hogyha képet adunk egy dalnak, az ne változtasson a lelkén. Ez teljes mértékben sikerült.” A Hazudtam dal klipjében egy táncospár próbál az esti előadásra. Mozgásuk kifejezi a dalban rejlő tüzet, szenvedélyt. A klip végén pedig kiderül, mi is ebben a hazugság…

.

spliff 447 január 2016IMG_0360

„Zenekarunk döntötte el a helyszínt, és hogy mennyire csípjük ki magunkat. A táncosok – Karolína Juráčková és Gőgh Máté – találták ki a koreográfiát, a fények beállításáért pedig a forgatócsoport volt a felelős. Mindenki azt tette, amihez a legjobban ért. Így tudtunk odafigyelni a legkisebb részletekre is és senkinek sem kellett beleszólnia a másik dolgába. Ugyan ilyenkor félő, hogy nem tetszik majd az egyik félnek a másik munkája, de esetünkben erről szó sem volt. Mindannyian teljesen elégedettek vagyunk.”

spliff 447 január 2016IMG_0271

A forgatás még november derekán zajlott a RÉV-ben. „Mivel ez a hely talán már a zenekarunk törzshelyének számít, egyértelmű volt, hogy emellett döntünk.” Akik nyomon követik a Spliff 447 Facebook oldalát, bizonyára felteszik a kérdést, mire kerestek statisztákat a fiúk? „Eredetileg több szereplős klipet szerettünk volna. Végül csupán két szereplőnk és egy statisztánk lett, de jobb is így, mert bensőségesebb lett a kisfilm hangulata – legalábbis számomra.”

spliff 447 január 2016IMG_0397

A cél, hogy a Youtube megjelenés mellett ez a dolog nagyobbá nője ki magát. „Később még megkeresünk más portálokat is, de a lényeg, hogy nagy nézettséget érjen el a videó – ezzel is egy jó ajánlólevelet alkotva nekünk a jövőbeli szerepléseinkhez.” Azóta már az újabb klipterv is megíródott. Persze, egy forgatás sok előkészülettel jár, és anyagilag is megterhelő. „Most minden erőnkkel az új évre koncentrálunk: koncert- és fesztiválfellépések, megjelenés a médiában. Emellett folyamatos zenekari próba tölti ki az időnket. Az új dalok is fokozatosan formálódnak, így az, hogy pörgünk, nem kifejezés.”

(Milány Kincső)
A képeket Deekay készítette

spliff 447 január 2016IMG_0537

Szólj hozzá!