Régió 2015. 07. 07.

Még várja a zenekarokat és a szólistákat az amatőr zenekarok 2. szemléje!

A Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesülete (SZMAZE) és a TUMULTUS Polgári Társulás a Tumultus Fesztivál keretén belül másodízben rendezi meg Perbetén a Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok Szemléjét.

A 2015. július 31-én esedékes szemlére július 15-ig még bárki jelentkezhet, aki teljesíti a feltételeket (https://www.facebook.com/events/384064261772904/)! A szemle bemutatkozási lehetőség a feltörekvő felvidéki zenekaroknak, másodsorban szakmai megmérettetés, kiváló alkalom kapcsolatok kialakítására, részvételi lehetőség zenei előadásokon, workshopokon (ismét a szemle vendége lesz a kiváló magyarországi session basszusgitáros, Temesi Berci, és elfogadta a meghívást a Harmónia-díjas Benkó Ákos is). A szemlére bejutott együttesek értékes tárgyi ajándékokra és eszmei elismerésre tehetnek szert, a fellépő zenekarok az egész TUMULTUS Fesztiválra ingyenes meghívást kapnak, és nem utolsó sorban pedig egy hatalmas élménnyel lehetnek gazdagabbak!

perbete-tumultus-2015

Fontos hangsúlyozni, hogy a szemle nem verseny, nem tehetségkutató, azonban együttműködik más tehetségkutatókkal. Cél, hogy a szemle minél több hazai magyar amatőr zenekarnak segíthessen az érvényesülésben. A jelentkező zenekarok közül természetesen a rátermettségük alapján választják ki azokat, amelyek a szemlére meghívást kapnak. Ez viszont ne keserítsen el senkit sem, mert a szemle a többiek számára is sok meglepést tartogat, ráadásul azok a nevező szólisták és zenekarok, akik az előzsűrizés alapján nem jutnak színpadra, 50%-os kedvezménnyel válthatnak jegyet az idei Tumultus Fesztiválra!

A perbetei Tumultus Fesztiválon megrendezésre kerülő Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok Szemléje tagja lett a KÖTEGnek. A KÖTEG soraiban pedig a Kárpát-medencében működő valamennyi jelentős tehetségkutató fesztivál megtalálható Székelyudvarhelytől Sopronig. A területi tehetségkutatók győztesei a Budapest Music Expo keretében megrendezett döntőn versenyezhetnek, ahol a fődíj 1.000.000 Ft!

A Tumultus Fesztiválon a szemle napján, azaz pénteken este a tavalyi győztes, Kerecsen muzsikál, utána a Zorall ad koncertet. Aug. 1-jén, szombaton pedig a workshopok, az eredményhirdetés és az idei győztes fellépése után a Karthago és a Maiden Tribute Band áll a deszkákra. Mindkét napon DJ Fada éjszakába nyúló rock/nosztalgia „diszkója“ zárja a programot.

A Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok 2. Szemléje kiemelt támogatója a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet.

A tavalyi workshopról ebben a videóban láthatnak összefoglalót:

(csemadok.sk)

Szólj hozzá!