Sport Dél-komárom 2020. 02. 12.

Duplán nyertes Komárom!

A Komárom- Esztergom Megyei Önkormányzat társtulajdonában működő Rába-Duna-Vág ETT által menedzselt Kisprojekt Alap újabb nyertes pályázatait ismertette néhány napja Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. Dél-Komárom két pályázata is sikeresen szerepelt.

A település önkormányzata Észak-Komárommal közösen nyert egy programot, melynek keretében külvárosi részen olyan terület kialakítására nyílik lehetőség, ahol a tanárok akár a természetismeret óra egy részét is meg tudják majd tartani zöld környezetben. További fák, cserjék telepítését, a zöldfelületek növelését, illetve azok rendbetételét is támogatja a program. A teljes költségvetés 58 ezer euró, melyből Dél-Komárom csaknem 30 ezer eurót fordíthat a megvalósításra.

Komárom egyébként duplán is nyertes, hiszen az észak-komáromi Selye János Egyetemmel és a dél-komáromi KVSE-vel (Komárom Városi Sportegyesület) közösen rendezendő röplabda bajnokságra és közös sportprogramok támogatására is nyert összesen közel 55 ezer eurónyi forrást.