Mix Dél-komárom 2019. 05. 17.

Egy egészséges nap

Május 18-án egy napra Richter Egészségvárossá változik Komárom. A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő rendezvényén a Jókai ligetben szombaton reggel 9.00-től délután 17.00 óráig egy helyen, egyszerre több fontos ingyenes szűrésen is részt vehetnek a látogatók.

Ráadásul aktivitásukkal a helyi kórházért is tesznek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért és előadáson való részvételért 300 forintot érő adománypont jár. Az összegyűlt összegből vastagbél-szűrésre szolgáló eszköz, kolonoszkóp beszerzését tervezi a Selye János Kórház. A Richter Egészségvárosok történetében először a tét is duplázódott, ugyanis dr. Molnár Attila polgármester bejelentette: a nap végére jóváíródó Richter-adomány összegét ugyanakkora összeggel kiegészíti, így a kórház további eszközök beszerzését is tervezheti.

A nap programja a helyi önkormányzat és a Selye János Kórház szervezésében közös egészségsétával indul reggel 9 órakor a Szabadság térről a Jókai ligetbe a Tam-Tam Duo kíséretében. A sétához bárki csatlakozhat, aki az egészségtudatosság ügyét fontosnak tartja és tevőlegesen tesz is érte. További részletes program erre és erre!