Sport Dél-komárom 2019. 05. 20.

Több mint 12 milliót kap a kórház

A hétvégén több ezeren látogattak ki dél-komáromi Richter Egészségvárosra. A Jókai ligetben rendezett prevenciós nap keretében számos ingyenes szűrés várta a helyieket reggel 9.00-től délután 17.00 óráig.

– A Richter alapadományként 2 millió forintot ajánlott fel a Selye János Kórház és Rendelőintézet részére. Mindazok, akik részt vettek az egészségnapi szűréseken, előadásokon aktivitásukkal, állomásonként 300 forintot érő adománypontot kaptak, amelyet szintén az intézmény számára írt jóvá a cég. A nap végére így összesen több mint 6 millió forint gyűlt össze, amelyet az önkormányzat saját forrásból megduplázott, így mintegy 12 millió forintot fordíthat a kórház új, korszerű eszközök beszerzésére – tudtuk meg dr. Molnár Attila polgármestertől.

A helyszínen több mint 30 sátorban várták az egészségükért tenni vágyókat: volt prosztata- (PSA), asztma- és csontritkulás-szűrés, érszűkület-vizsgálat, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, vagy éppen szív- és érrendszeri kockázatfelmérés is. Mindezek mellett nőgyógyászati-, memóriazavar- és szenvedélybetegség-tanácsadást, szorongás és depresszió-oldást, sőt gyógyszerészi és ételintolerancia szaktanácsadás is igénybe vehettek az érdeklődők.

A nap során fellépett a KVSE FIT-KID, a Garabonciás Néptáncegyüttes, valamint a Happy Dance Akrobatikus Rock & Roll Sporttánc Egyesület. A sztárvendég Kocsis Tibor volt.

Az egészségsátrakban olyan szakemberek és hírességek tartottak előadást, mint Szily Nóra pszichológus, Zsiros László Róbert tudománykommunikációs munkatárs, Jaksity Kata modell, műsorvezető, Béres Alexandra fitnesz világbajnok, vagy épp az esemény fővédnöke, Rudolf Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész. A legsportosabbak pedig közös tornaórán vehettek részt Katus Attila aerobik világbajnokkal. Az esemény házigazdája Barabás Éva műsorvezető volt.

(Nyitókép: komarom.hu)