Mix 2016. 02. 24.

Calvin Klein, Versace és Dolce Gabbana kollekcióiban: Interjú Kubica Filippel

Ma már nem csak a lányok modellkednek: egyre több fiú választja ezt a szakmát. Hiszen ha a megfelelő testi adottságokkal rendelkezik valaki, miért ne használná ki az ég adta lehetőségeket? Ezzel a szakmával viszonylag könnyen és jó pénzeket lehet keresni, amellett, hogy még utazgatásra is lehetőség van. Talán meglepő, de a fiúk éppúgy élvezik a kifutók és a csillogás világát, mint a lányok.

A modell-lányok után most jöjjön egy fiatal srác, a komáromi Kubica Filip, aki arról mesél nekünk, férfiként hogyan éli meg a szakma előnyeit és hátrányait.

Hogyan kerültél a modellvilágba?
A szakmát nem én választottam, sosem gondoltam arra, hogy valaha modell leszek. A bátyám vette kezébe az irányítást. Küldött pár e-mailt egy-két ügynökségnek és megtetszettem nekik. Az anyaügynökségem Budapesten van, ők gondoskodnak az utam egyengetéséről már évek óta. A feltételek egy fiú modellnél kimerülnek annyiban, hogy nem vághatjuk kopaszra a hajunkat és az ügynökség beleegyezése nélkül nem tetoválhatjuk a testünket. Alkati szempontból ideális, hogy magas és vékony vagyok. Természetesen emellett edzéssel is formában kell tartanom magam, de csak óvatosan, hogy ne legyen túl széles a vállam, vagy túl nagyok az izmaim.

IMG_7870

A férfiak között mekkora a versengés?
A konkurencia hatalmas, sokszor nehéz elhelyezkedni. Persze akkora rivalizálás nincs, mint a lányok közt, de nekünk sem könnyű.

Merre utaztál már a munkád során? Mire tanított meg ez a szakma?
Megjártam már Milánót, Thaiföldet és Los Angelest is. A tengerentúlon teljesen mást jelent a showbiznisz, mint Európában. Egy életre megtanultam, hogy sose higgyek senkinek, és csak magamban bízhatok, ha munkáról van szó. A fő tulajdonságok pedig a pontosság, kitartás és hogy sose veszítsd el a reményt.

(null)

Ha azt mondom: „legnagyobb siker”, mit emelnél ki?
Az eddig csúcsomat az idei szezonban Milánóban éltem át. Exkluzív bemutatókon vehettem részt, ahol Calvin Klein, Versace és Dolce Gabbana kollekcióit mutathattam be. Eleinte nem vettem komolyan ezt a hivatást, sosem gondoltam, hogy idáig eljutok. Most azonban azt remélem, ez a csak a kezdet. Mindenhez idő kell és türelem, úgyhogy igyekszem még több elismerést szerezni. Elégedett vagyok, mert az angoltudásomnak is sokat adott ez a munka, és remélem idővel még több nyelv ragad még rám.

Hogyan éled meg a modellekkel szemben támasztott sztereotípiákat?
A modellek is különbözőek, mindenkire más manír jellemző. Ezért egyáltalán nem koncentrálok a sztereotípiákra, nem érdekelnek a negatív vélemények és nem hagyom magam eltántorítani, a saját utamat járom.

IMG

Mi a véleményed a mai, sokszor hordhatatlannak tűnő viseletekről?
A mai kifutós kollekciók szerintem nagyon érdekesek és trendik. Vannak nagyon szépek, de persze akadnak szörnyű darabok is, de nekem azt is fel kell vennem. (nevet) Nem válogathatok, de a hétköznapi viseletben azért nem szívesen vennék fel túlzottan extravagáns kollekciót.

Meddig szeretnél még modellkedni?
Amíg ki nem próbáltam mindent és be nem utaztam a világot. Majd meglátjuk, a szakma meddig tart rám igényt. (nevet) Nagyon szeretnék a későbbiekben is olyan munkát, ahol sokat kell utazni.

k

Melyik élményed volt a legmeghatározóbb?
Szerencsére tele van pozitívummal a hivatásom, imádom ezt a világot. Találkoztam már rengeteg celebbel és még beszélhettem is velük. Például LA-ben épp zajlott egy fotózásom, miközben kaptam egy nagyon fontos casting lehetőséget egy világhírű fotósnál. Mário Testino épp Eva Mendezt fotózta a színésznő villájában, és a gyönyörű Eva csak 10 méterre volt tőlem. Amikor rám nézett, majdnem összeestem. Azt hiszem ez volt a legerősebb pillanat az életem során. Csodálatos helyeken járhattam már és gyönyörű városokban dolgozhattam. Ezek az élmények a fejemben örökre megmaradnak.

Milány Kincső

IMG_3700

Szólj hozzá!