Oktatás 2023. 03. 23.

„Egy óra a gyermekekért” – adománygyűjtésben vett részt a gimnázium

Iskolánk nevelési programjának egyik sarkalatos pontja a szolidaritás érzésének erősítése a diákokban, ezért a rászorulók számára minden évben különböző adománygyűjtésbe kapcsolódunk be – így tanulóink tudatosíthatják a szükséghelyzetben lévő embereknek nyújtott segítség fontosságát.

Idén is részt vettünk az „Egy óra a gyermekekért” (Hodina deťom) néven meghirdetett országos jellegű adománygyűjtésen, amelynek bevétele a Szlovákiában élő hátrányos helyzetű gyerekek és fiatalok támogatását szolgálja.

A Szlovákiai Gyermekekért Alapítvány 2023. március 21-én szervezte meg adománygyűjtési akcióját. Idén már nem csupán az iskola falai között, hanem a város utcáin is gyűjthettek az önkéntesek. Gimnáziumunk harmadik évfolyamos tanulói vállalták ezt a nemes feladatot (a fényképen balról): Bernáth Bence (III.A), Kalmár Endre Féix (III.A), Balogh Szilvia (III.C) és Baranyai Gergő (III.A) két csapatot alkotva iskolánkban kezdték meg a munkát. Hugo nevű kabalababát ábrázoló sárga dobozzal járták az osztálytermeket és gyűjtötték a pénzadományokat. Ezután pedig – nagy lelkesedéssel – Komárom utcáin folytatták a gyűjtést, amelyről a befolyt pénzösszeg is tanúskodik: összesen 434 euró 26 centet sikerült összegyűjteniük.

Lőrinc L. Lászlót idézve: „Ha keveset adsz is, de szívből adod, soknak számít.“ A nehéz helyzetben élő emberek önzetlen segítése nemes cselekedet – köszönet illet mindenkit, aki valamilyen formában részt vett, és segítséget nyújtott az adománygyűjtés megszervezésében!

PaedDr. Matus Alica Fotók: a Selye János Gimnázium FB-oldaláról