Mix 2019. 05. 15.

Elektronika oktatás a komáromi Selye János Gimnáziumban

A komáromi Selye János Gimnázium adott helyet a május 7-én megrendezett Kristálytiszta Elektronika nevű oktatási anyag információs napjának. A látogatók a tananyaghoz kapcsolódó projektbe nyerhettek betekintést. Az iskola tagja annak a nemzetközi konzorciumnak, amely Erasmus+ forrásból fejleszt innovatív, gyakorlati szemléletű elektronikai tananyagot a köznevelés számára.

Az eseményen látogatható volt az iskolában heti rendszerességgel zajló szakkör, melyen a Kristálytiszta Elektronika tananyagot dolgozzák fel a téma iránt érdeklődő diákok Hevesi Anikó és Szabó Endre fizikatanárok vezetésével. A régióból idelátogató szaktanárok így testközelből vizsgálhatták meg az oktatási anyagot, annak részletességét, érthetőségét és a diákok motiváltságát az elektronika tanulása iránt.

Egy prezentáció keretein belül a rendezvényre látogató tanárok tájékoztatást kaptak a projekt hátteréről, a tananyag felépítéséről, tartalmáról, továbbá a jelenleg folyó munkákról, a többi partneriskolában zajló szakköri tevékenységekről és a jövőbeli tervekről a projektvezető Xtalin Mérnöki Tervező Kft. előadásában.

Az iskola fizikatermében egy interaktív kiállítás is várta a multiplikációs esemény résztvevőit, amely bemutatott néhányat a tananyagban szereplő áramkörök közül. A kiállítás már az eseményt megelőző héten megtekinthető/kipróbálható volt az iskolában. Ennek köszönhetően sok diák ismerkedhetett meg a témával.