Város Dél-komárom 2023. 02. 06.

Élénk ifjúsági élet folyik Dél-Komáromban

Nemcsak, hogy nemrég alakuló ülését tartott az Ifjúsági Tanácsadó Testület, de a Diákönkormányzatok Városi Szövetsége (DiViSz) is új tervekkel vág neki az idei esztendőnek!

Turi Ádám, a múlt héten első ülését tartott ITT elnöke elmondta, a 12 tagú testületben a komáromi fiatalok, civil és sport egyesületek képviselői mellett, a Divisz Komárom és a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata is képviselteti magát.

Céljuk, a városi fiatalok véleményének képviselete, városi programok szervezése, abban való aktív közreműködés, kapcsolattartás és kapcsolatépítés más ifjúsági szervezetekkel és a lokálpatriotizmus elősegítése a helyi fiatalokban.

– Dr. Molnár Attila polgármester elsősorban az idei Komáromi napok eseménysorozatával kapcsolatban, illetve a „Komárom Visszavár” elnevezésű – fiatalokat helyben tartó – program kidolgozásával kapcsolatban vár tőlünk javaslatokat, ötleteket, észrevételeket – tette hozzá Turi Ádám.

Szintén a napokban tartotta éves programegyeztető ülését a DiViSz is. A tavalyi évet értékelve elhangzott, hogy a Szövetség 2022-ben számos sikeres rendezvényt, kezdeményezést tudhatott maga mögött. A Kivárosi Önkéntes Szemétszedőkkel közösen a zöld gondolkodás jegyében hozták tető alá az I. Fenntarthatósági Kupát, városi röplabda bajnokságot szerveztek, és önkéntesként részt vettek több helyi programon is.

Horváth Csongor elnök elmondta, az idei első rendezvényük a február 25-i FIFA bajnokság lesz, melyre a DiViSz Instagram oldalán már lehet jelentkezni. Várják a városi gamereket! A következő hónapban foci kupát rendeznek, képviseltetik magukat a Komáromi Napokon is, nyáron pedig aktív programokat, így strandnapot és kerékpártúrát szerveznek.

Dél-Komáromban folytatódnak a Kiss Máté evangélikus lelkipásztor által szervezett Ifi Klub programjai is. A közösségben a fiatalok hetente egyszer a pingpong, csocsó és kártyapartik mellett, kötetlenül beszélhetnek az őket érintő témákról, problémákról. Az alkalmakra péntekenként este 19 órától kerül sor a Generációk házában.