Zöld Dél-komárom 2023. 06. 06.

A dél-komáromi iskolákban is menő a zöld szemlélet

A Koppánymonostori Általános Iskola lett a Legfenntarthatóbb Iskola az I. Fenntarthatósági Iskolai Kupán. A verseny az elmúlt tanév során zajlott a város iskolák közt. A KÖSZ (Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők) és a helyi DiViSz (Diákönkormányzatok Városi Szövetsége) közösen szervezte meg ezt a nagyon népszerű zöld programsorozatot.

Az eredményhirdetésen dr. Molnár Attila polgármester is részt vett, és köszöntötte a résztvevőket. Hangsúlyozta, hogy rendkívül fontos, hogy a komáromi fiatalok ne csak halljanak a fenntarthatóságról, hanem aktívan is tegyenek az élhetőbb, zöldebb Komáromért, hiszen a tiszta környezet közös ügyünk!

Az I. Fenntarthatósági Kupát végül a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola diákja, Musicz Székely Zselyke nyerte meg. Ő nemcsak az emléklapot vehetett át, hanem egy elektromos rollert is haza vihetett. A második helyet Lassú Luca, szintén a Szent Imre diákja szerezte meg, míg a harmadik helyet Szlukovényi Zsombor, a Koppánymonostori Általános Iskola tanulója érdemelte ki.

Az idei évben a Legfenntarthatóbb Iskola címe Koppánymonostorra került.