Sport Dél-komárom 2018. 12. 06.

Életük ritmusa

18 sportegyesület 350 versenyzője mutatta meg tehetségét ritmikus gimnasztikában a dél-komáromi KVSE szakosztálya által szervezett Kayser Komárom-kupán. A zsűri pontozta a technikai tudást, a művészi hatást és a kivitelezést. Az országos versenyt évről évre egyre magasabb számú résztvevővel rendezik meg.

Három évvel ezelőtt szerveztük meg először a kupát elsősorban azért, hogy a hazai versenyzők a helyi közönség előtt mutathassák meg tudásukat. A versenyre azóta ősszel is és tavasszal is sor kerül – nyilatkozta a KVSE ritmikus gimnasztika szakosztályának vezetője és a verseny szervezője, Kovács Ágnes.

A november végi eseményre a vidéki klubokból és a fővárosból is érkeztek, de persze a házigazda KVSE sportolói is megmérettették magukat.

Kovács Ágnestől megtudtuk, hogy a ritmikus gimnasztika összetettsége miatt nemcsak a mozgást tökéletesíti, de hatással van a mentális képességekre is.

– Amellett, hogy a lányok komoly sportteljesítményt visznek véghez, élményt is ad a ritmikus gimnasztikát körülvevő csillogás. Érdemes már óvodás korban elkezdeni az edzést – emelte ki a szakosztály vezetője.

Az eseményen dr. Molnár Attila polgármester adta át az érmeket a legjobban teljesítőknek.

A kupán a komáromi tornászok részéről Nagy Anna, Szépszögi Laura és Lipót Júlia összetettben bajnok lett és több dobogós helyet is elhoztak a lányok.

Aki kedvet érez magában a sportág iránt az a csapat Facebook oldalán kaphat további felvilágosítást.