Sport 2017. 11. 14.

Ritmikus sportgimnasztika verseny zajlott a hétvégén

Tizenkét egyesület 225 versenyzője mutatta meg tehetségét ritmikus gimnasztikában a KVSE szakosztálya által szervezett Komárom kupán. Az országos megmérettetés zsűrije pontozta a technikai tudást, a művészi hatást és a kivitelezést.

„Két évvel ezelőtt szerveztük meg először a Komárom kupát elsősorban azért, hogy a hazai versenyzők helyi közönség előtt mutathassák meg tudásukat. A versenyre azóta minden ősszel és tavasszal sor kerül. Egyre nagyobb az érdeklődés, vannak visszatérők, de sok új versenyzővel is találkozunk” – mondta a KVSE ritmikus gimnasztika szakosztályának vezetője és a verseny szervezője, Kovács Ágnes.

A Sportcsarnokbeli november 11-i kupán 12 egyesület képviseltette magát, érkeztek a vidéki klubokból és a fővárosból is, míg a KVSE 50 versenyzője mérettette meg magát szabadidős sport kategóriában és harmadosztályban. A legfiatalabb 2012-es születésű, a legidősebb 17 éves volt.

Kovács Ágnestől megtudtuk, hogy a ritmikus gimnasztika összetettsége miatt nemcsak a mozgást tökéletesíti, de hatással van az agyi képességekre is.

Amellett, hogy a lányok komoly sportteljesítményt visznek véghez, látványos élményt is ad a ritmikus gimnasztikát körülvevő csillogás. Érdemes már óvodás korban elkezdeni az edzést” – emelte ki a szakosztály vezetője.

Aki szeretne csatlakozni, az megteheti a csapat facebook oldalán.

Képgaléria: