Város 2020. 07. 09.

Elhelyezték a komáromi kórház sürgősségi pavilonjának alapkövét

A tegnapi nap során (július 8.) elhelyezésre került a komáromi kórház sürgősségi pavilonjának alapköve, mely egyben a létesítmény építésének kezdetét is jelenti. A pavilon a kórház 3 részét köti majd össze, a fejlesztés összesen 11,2 millió euróból valósul meg.

Az alapkő letételén Nyitra megye elnöke, Milan Belica, a többek között a komáromi kórházat is irányító AGEL SK vezérigazgatója, Michal Pišoja, valamint az AGEL Rt. elnöke, Aleš Herman is részt vett. A kórház a befektetésre 9,2 millió euró uniós támogatást szerzett, a költségek 10%-át pedig a komáromi kórház fizeti.

A tervezettek alapján 2021 decemberére elkészülő projekt elsődleges célja, hogy biztosítsa a minőségi sürgősségi ellátást a környék élő, több mint 110 000 ember számára.

„A projekt részeként egy teljesen új épülettel gazdagodunk majd, mely a már meglévő épületeket köti majd össze és a sürgősségi betegek fogadását fogja szolgálni. Emellett új egészségügyi berendezésekkel, műszerekkel is gazdagodunk, valamint az informatikai-kommunikációs technológia is korszerűsítésre kerül új szoftverek és nagysebességű internet-kapcsolat formájában” – mondta a komáromi kórház igazgatója, Miroslav Jaška.

Az új pavilon 12 darab új kórházi mobil-, 9 darab kivizsgáláshoz szükséges és 3 darab szállítóággyal fog rendelkezni, valamint 3 új műtő is helyet kap majd, modern világítással, röntgengépekkel és röntgenállomással, 3 ultrahang és CT berendezéssel, csakúgy, mint az alapvető életfunkciókat vizsgáló készülékkel, 4 érzéstelenítő készülékkel, 5 defibrillátorral és 2 műtőtoronnyal.