Mix Dél-komárom 2020. 12. 08.

Elindult a Kemence Egyesület „Gasztronómiával a közösségekért” projektje

Az online megnyitót december 5-én tartották. Az egy évre szóló projekt, a TOP 7.1.1. pályázat jóvoltából valósulhat meg – írja komarom.hu.

Schmelcz Gézáné egyesületi elnök elmondta, szeretnék Dél-Komárom gasztronómiáját még jobban megerősíteni, ezért olyan együttműködő partnereket vontak be, akik már bizonyítottak valamely jeles gasztronómiai versenyen, vagy neves alapanyag-készítő szakemberek.

– Erősíteni szeretnénk Komáromban az identitás tudatot, szorosabbá tenni a generációk közti együttműködést, de fontos szerepet kap az is, hogy a projekt által a gazdasági szféra és a civil szféra közeledjen egymáshoz – mondta el Schmelcz Gézáné.

A pályázat programsorozata jövő februárban indul. A foglalkozásokon dietetikusok, étkezési tanácsadók tartanak előadásokat, konzultációkat. A résztvevők közösen készítenek ételeket, speciális komáromi fogásokat. Külön meghívást a helyi élelemiszer előállítók, akik saját termékekkel mutatkoznak be. A projekt végét főzőversennyel, és egy komáromi szakácskönyv kiadásával koronázzák meg.