Kultúra 2022. 11. 10.

Elkészült az Agora Közösségi tér

Istentisztelettel adott hálát a dél-komáromi evangélikus gyülekezet november 6-án. Az Evangélikus Templom épületében található megújult közösségi tér közösségépítő és segítséget nyújtó programoknak ad majd otthont.

– Egy évvel ezelőtt fogalmazódott meg az igény egy olyan tér létrehozására, ahol a gyülekezet tagjai össze tudnak jönni és ahova bárki betérhet hozzánk beszélgetni, ismerkedni. Terveink szerint az új közösségi térben működik majd egy lelki gondozói szoba, ahol ingyenes keresztény lelki gondozást biztosítunk. A másik elképzelés szerint, – hogy hasonlóan a Generációk házában működő ifi klubbunkhoz – havi rendszerességű kötetlen beszélgetős programokat is szerveznénk – mondta Kiss Máté evangélikus lelkipásztor.

Szarka István esperes hangsúlyozta, Isten igéjének egyre fontosabb üzenetértéke van ebben a nehéz időkben, a kérdés az, hogy figyelünk-e rá. Soha nem a számokban van az erő, hanem a lelki belső elköteleződésben, a hitben, az sem mindegy, hogy ez a hit mire irányul. Ha az élő, feltámadott Krisztus az alap, a kőszikla, akkor arra bármit építhetünk! Mindegy, hogy tíz ember kezd el építkezni vagy csak egy, annak előbb-utóbb meglesz az eredménye, most ezért az eredményért adtak hálát.

Az Agora Közösségi tér, a (Dél-)Komáromi Evangélikus Gyülekezet, a Magyarországi Evangélikus Egyház és (Dél-)Komárom Önkormányzatának támogatásával valósulhatott meg. A hálaadó Istentiszteleten kiemelték a közösségi tér kialakításán dolgozó szakemberek, különös tekintettel, Rigla Ferenc munkáját.

A gyülekezet tagjai a támogatók segítségének köszönhetően adhattak hálát Istennek mindazért a csodáért, amit az elmúlt egy évben átéltek.

(Forrás: komarom.hu)