Város 2018. 05. 23.

Elkezdődött az onkológiai központ megvalósítása a komáromi kórházban

A komáromi kórházban egy Komplex onkológiai központot hoznak létre, ami félmillió lakosnak nyújtana segítséget a közép- és dél-szlovákiai régióból. A projekt több szakaszra van osztva, melyből csupán az első fázis megvalósítása 4 millió eurós befektetést igényel.  

„Beszerzésre kerül egy modern lineáris gyorsító CT szimulátorral” – tudta meg a TASR hírügynökség a kórházat irányító Agel csoport általános igazgatójától, Milan Leckéši-től. A projekt első részét, a radiológiai osztály megnyitását ez év decemberére tervezik, míg a program utolsó szakaszának megvalósítása 2022-re tehető.

„Jelenleg közel 700 pácienst kezelünk évente. Az első fázis végeztével azonban ez a szám terveink szerint 1200-ra növekedik majd – mondta el a kórház igazgatója, Miroslav Jaška.

A régióban jelenlévő onkológiai osztályokkal és az onkológiai megbetegedésekkel számolva az igazgató úgy gondolja, idővel kitágul a vonzáskörzet, és a Komáromi, Érsekújvári, Lévai, Dunaszerdahelyi, Vágsellyei, Galántai, Nagykürtösi és Korponai járást is magába foglalja majd a központ.

Jaška elmondása szerint a Komplex onkológiai központnak a legmagasabban jegyzett onkológiai munkahelyek szintjét kell elérnie. A diagnosztikai részleg bővítése is terítéken van, ami több CT- és MR-vizsgálat elvégzését, valamint a PET/CT és a patológia részleg kiépítését fogja eredményezni.

(tasr)