Mix Dél-komárom 2020. 11. 13.

Előzetesben marad a félmilliárdos kárt okozó csaló

A Komáromi Járásbíróság meghosszabbította egy csalással vádolt férfi letartóztatását, aki a gyanú szerint 51 károsultnak közel félmilliárd forint kárt okozott befektetési lehetőségek ígéretével – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség az MTI-vel.

    Horváth Sándor helyettes sajtószóvivő tájékoztatása szerint az elkövető 2014 augusztusa és 2019 között magát befektetésekkel foglalkozó cég képviselőjének kiadva rövid határidőt és kedvező hozamot ígérve gyűjtött pénzt.

A sértettek kölcsönszerződésekkel különböző összegeket adtak át a férfinak, akinek sem reális lehetősége, sem szándéka nem volt a pénz visszafizetésére.

A csaló egy kisbéri férfinak ötvenöt millió, egy kisbéri és egy budapesti nőnek egyaránt harminchét millió, egy budapesti sértettnek harmincöt millió forint kárt okozott. Az ötvenegy sértettnek okozott kár megközelíti a félmilliárd forintot.

Az elkövetőt 2019. november 14-én tartóztatták le, majd ezt a Komáromi Járásbíróság a terhelt jelenlétének biztosítása, a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében meghosszabbította.

(mti)