Sport Dél-komárom 2018. 05. 04.

Első helyen két keréken

A Brigetio KSE Komárom egyesület az elmúlt hosszú hétvégén a kétszakaszos Tour de Ajka kerékpárversenyen állt rajhoz, ahol tagjaik nagyszerűen szerepeltek. A 250 résztvevőt tömörítő mezőnyben a szakaszt, az abszolút versenyt és a csapatversenyt is megnyerték!

A szerkesztőségünkhöz eljutatott sajtóközleményben a következőképpen számol be az Egyesület az eseményről:

Tour de Ajka 1. szakasz

„Elrajtolt ma a Tour de Ajka, melynek első szakasza egy 5,5 km-es időfutam volt Ajka belvárosában. A verseny hangulata szuper…a szurkolók és szervezők remek hangulatot varázsoltak a pályára. A viharos szél és a pech nem kímélt minket, fő favoritunk Nagy Thomas a rajt utáni körforgalomban kicsúszott és elesett. Ennek ellenére kategória 3., abszolút 8. helyen ért célba 17 mp hátránnyal!

További eredmények: Golasz Krisztián +0:55, Ifj. Héregi Péter +1:07, Krebsz József +1:40, Gregor Zoltán +1:42, Gál Lóránt +1:56”.

Tour de Ajka 2. szakasz

„Nagyszerűen szerepeltek tagjaink a Tour de Ajka 2. szakaszán, amit Maursky Peter személyében meg is nyertünk! A szakasz 58 km-es volt 400 m szintkülönbséggel. Az éles rajtot követően az erős szembeszélben darabjaira szakadt a 250 mezőny, szerencsére tagjaink jól helyezkedtek, és…a mezőny elején diktálták a tempót. … Maursky Peter volt a legerősebb, aki 2 mp-cel megnyerte a versenyt! Nagy Thomas is remekül szerepelt, aki abszolút 9. helyen ért célba, ezzel megnyerte a Tour de Ajka összetett versenyét K1 kategóriában!

További abszolút eredmények: Madarász Áron: 15., Golasz Krisztián: 28., Ifj. Galambos Lajos: 37. Ifj. Héregi Péter: 39., Gregor Zoltán: 54., Gál Lóránt: 97. ,Krebsz József: 113.

Az eredményeket összesítve csapatversenyben az egyesület az első helyen végzett!

A Brigetio KSE április végén egészségmegőrző túrát is szervezett, melyen a résztvevők 33 km-t teljesítettek a Komárom-Mocsa-Naszály-Almásfüzitő-Komárom útvonalon.