Sport Dél-komárom 2019. 10. 17.

Remek eredményeket hoztak a kerékpárosok

Október 6-án véget ért az idei Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság a McLloyd’s Riverside Time Trial 2. fordulóval, a Brigetio Országúti és MTB Időfutammal, melyen a kedvezőtlen időjárás ellenére 159 fő állt rajthoz.

A versenyt megelőző napon heves eső zúdult Komáromra, majd az éjszaka folyamán és a versenynapon is viharos szél nehezítette a versenyszervezést, ennek ellenére igyekeztünk ideális körülményeket biztosítani a helyszínen.

Idén első alkalommal a színpadról rajtoltak a kerékpárások. A pálya a hétvégi csatornázási munkálatok miatt rövidebb lett a tervezettnél, 12,5 km-t kellett egyesével, a lehető leggyorsabban teljesíteni.

A legjobb időt végül egyesületünk versenyzője Ronald Kuba /Brigetio KSE/ érte el 0:16:13-as idővel, a második Tomáš Nagy /Osmos Team/ és a harmadik helyezett Adam Janoki /Brigetio KSE/ előtt.

Az eredményhirdetésen kiértékelésre kerültek a Magyar-Szlovák Határon Átnyúló Időfutam Bajnokság és a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság összetett eredményei is: minden korosztályban amatőr bajnokot avattunk.

A nap fénypontja volt, amikor a legidősebb versenyzőnk, a 82 éves Csaplár Árpi bácsi kisorsolt egy nagy értékű országúti kerékpárt az időfutam bajnokság mindkét fordulóján indult versenyzők között, amelyet Fridrich Buga nyert meg.

Tagjaink kiemelkedő eredményeket értek el idén a versenyzés tekintetében, ami meglátszik a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság összetett eredménylistáján – nyilatkozta Gregor Zoltán, a Brigetio KSE elnöke.

(komarom.hu)