Város Dél-komárom 2018. 08. 01.

Enyhülhet a gyakori torlódás Dél-Komárom egyik legzsúfoltabb útszakaszán

Kígyózó sorok és torlódások várják sok esetben azokat, akik az 1-es számú főút és a Budapest-Hegyeshalom-Rajka vasútvonal kereszteződésénél közelítik meg a dél-komáromi belvárost. A torlódás enyhítése érdekében elengedhetetlen a kanyarodósáv megépítése. Így látja ezt a dél-komáromi városvezetés is, az építéshez szükséges engedélyezési tervek pedig már el is készültek. 

Akik utazásra adják a fejüket, bizonyára már többször is találkoztak az 1-es számú főút és a Budapest-Hegyeshalom-Rajka vasútvonal kereszteződésében gyakran jelentkező torlódással. Habár a dél-komáromi belvárosba a Rákóczi rakpart érintésével is el lehet jutni az említett útszakaszról, a torlódást nem igazán enyhíti ez a lehetőség, mivel a kocsisor előzését záróvonal tiltja.

Korábban is már szó volt arról, hogy az 1-es számú főút bővítése orvosolhatná a problémát. Az elképzelések szerint az átjáró előtt kiszélesedne az út egy szakaszon, melyre a tervek már el is készültek.

Molnár Attila, Dél-Komárom polgármestere az üggyel kapcsolatban a komaromhirado.hu-nak elmondta: „A Magyar Közút igazgatójának címzett levelemben leírtam, hogy a városvezetés eleget tett a Magyar Közút azon kérésének, melyek az építéshez szükséges engedélyezési tervek elkészítésére irányulnak. A kanyarodósáv kiépítése így a közút feladataként elkezdődhet. Azt gondolom, hogy mivel Magyarország és Európa egyik legnagyobb beruházása zajlik jelenleg a komáromi ipari parkban, elengedhetetlen, hogy ez ne épüljön meg. Bízom benne, hogy az év második felében lesznek a közút részéről előrelépések az ügyben.”

(komaromhirado.hu alapján)