Város 2022. 10. 28.

Nem fognak útfelújítást végezni a Kaufland környékén Halottak napja idején

A város vezetősége leállítottatta azt az útfelújítást, amelyet a Szlovák Útkezelő Vállalat megrendelésére kezdett el az egyik cég a napokban. A felújítás óriási felháborodást keltett a lakosság körében, ami nem is csoda – az amúgy is túlterhelt, Őrsújfalu felől vezető úton tegnap a Hoffer benzinkúttól állt a dugó.

Az útfelújítás szükséges, és előbb-utóbb sor kerül rá, csak az volt a város kérése, hogy ne Mindenszentek és Halottak napja idején végezzék azt, amikor eleve még nagyobb lesz a forgalom – tudtuk meg a város hivatalos FB-oldaláról.

A Szlovák Útkezelő Vállalat megrendelésére az MBM-GROUP rt kapta a megbízást a fenntartása alá tartozó I/63-as út mintegy 500 méteres szakaszának felújítására, amely a Kaufland és a Mercury Market áruházak között található – olvashatjuk a város bejegyzésében. – Az MBM-GROUP elmulasztva a kötelezettségét, nem értesítette a várost a munkálatok tervezett kezdéséről, október 26-án elkezdték az útszakasz felmarását. Egyeztetés és értesítés nélkül, az egyik legszerencsétlenebb időpontban, a pár nap múlva kezdődő ünnepek előtt. Ezen a szakaszon a csúcsidőben nem ritkák a torlódások, ezzel a lépéssel még inkább növekedett a fennakadás. Komárom városa felszólította a Szlovák Útkezelő Vállalat illetékeseit, hogy azonnal hagyják abba a munkálatokat. A munkálatok időpontjának egyeztetését kérte a város, hogy a lehető legkisebb legyen a fennakadás, kerülve a csúcsidőket. A városi rendőrség is kész segíteni a forgalom irányításában. Komárom város üdvözli az útfelújításokat a problémás szakaszokon, de a Szlovák Útkezelő Vállalatot arra kéri, körültekintőbb legyen a tervezés. Legutóbb a Komáromi Napok idején végeztek munkálatokat ugyanezen a szakaszon (a Tesco mellett), majd a közlekedési jelek felfestésére közel 3 hónapot kellett várni. Az útszakasz felújítása az ünnepek után folytatódik, az érintett felek egyeztetésével.