Város Dél-komárom 2018. 09. 03.

Érik a szőlő – szüreti nap Szőnyben

A hétvégén immár 22. alkalommal rendezik meg a falunapot a szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Házban, szeptember 8-án reggel 9 órától. Az esemény ismét színes programokkal várja az odalátogatókat.

Nyikus Anna főszervező elmondta, a szüreti nap ezúttal is kórház melletti tavon veszi kezdetét, ahol horgászversenyt rendeznek már hajnali 6-tól. A Bozsikban szüreti focikupa indul reggel 9 órától.

A művelődési ház udvarán lecsófőző verseny és kemencés kenyérsütés várja a gasztronómia szerelmeseit, közben a színpadon „Miénk a színpad” elnevezésű programban a legkisebbek adnak műsort. A délelőtt folyamán lesz még rendőrkutya- és tűzoltó bemutató, valamint habparty is.

A Bakony népi játszótéren a legkülönfélébb hagyományos játékokat próbálhatják ki a gyerekek, míg a művházban „Duna” Molaj fotóstúdió kiállítása várja az érdeklődőket.

Délután 14 órakor ünnepélyes megnyitót mond dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője, és Takács József önkormányzati képviselő.

A hagyományos lovas felvonulás 14.20-kor kezdődik, melyet folklór műsor, a zeneiskolások koncertje, Ördögh Ottó „Sortalanság” című műsora műsora, valamint Vágó Bernadett és Miller Zoltán előadása követ.

A tombolahúzás után a Vidám Fiúk zenekar szórakoztatja a megjelenteket.