Sport 2018. 10. 03.

Erőemelés: Jakubek Ádám világrekordokat elérve lett kétszeres világbajnok

Fantasztikus eredményt ért el a 17 éves őrsújfalui Jakubek Ádám a szeptember 16. és 23. között megrendezett GPC Erőemelő Világbajnokságon. A fiatal sportoló két versenyszámban is világrekordot döntött, aminek hála kétszeres világbajnoki aranyéremnek örülhetett a torna végeztével. 

Idén Eger városa adott otthont a GPC Erőemelő Világbajnokságnak szeptember második felében. A sporteseményen Jakubek Ádám is részt vett a 18 éves korig meghatározott tinédzser 125 kg-os kategóriában. A Komáromi Műszaki Szakközépiskola diákja nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő, felhúzásban és fekvenyomásban is világrekordot ért el!

Eredmények: 

  • felhúzás            240.5kg – új világrekord , 1. Hely – világbajnoki aranyérem!
  • fekvenyomás    148.5kg – új világrekord , 1. Hely – világbajnoki aranyérem!

 

Ádám ezt követően, szeptember 28-29-én Prágába utazott, hogy részt vegyen a EVLS WRPF CUP 2018 elnevezésű nemzetközi kupán. A sportoló a 14-24 éves korosztály Junior 125 kg-os kategóriájában mérkőzött meg, ahol végül felhúzásban a 3.helyet érte el 232,5 kg-mal.

Bal szélen: Jakubek Ádám. Jobb szélen: Ryšavý Tomáš, Ádám csapattársa, aki a korábbi egri világbajnokságon a 80 kilogrammos kategóriában szintén világrekordot állított fel felhúzásban 300 kg-al, Prágában pedig 90 kg-os  kategóriában 295 kg felhúzásával a 2. helyet szerezte meg. Középen: Pintér Peter az érsekújvári Bull-Strong Teamből, aki az egri VB-n és a prágai kupán is az első helyen végzett a 125 kg-os kategóriában, 300 kg felhúzásával.

 

 

Egy korábbi eseményként Jakubek Ádám a franciaországi Nancyben megrendezett GPC erőemelő Európa-bajnokságon is részt vett, ahol felhúzásban (230 kg) és fekvenyomásban is (140 kg) Európa-bajnok lett kategóriájában! Az abszolút mezőnyben a versenyen a második helyen végzett.