Sport 2017. 04. 13.

?Erőfölény: Tóth Patrik lett a Jókai Mór Gimnázium legerősebb embere

Két órán át küzdöttek a diákok a dél-komáromi Jókai Mór Gimnázium legerősebb embere címért. A fiatalok egyéniben és csoportosan is megmérettették magukat. A legjobbaknak torta, oklevél, gyümölcs, gokartozás és fürdőbelépő is járt. Április 12-én mintegy 140 tanulót mozgattak meg a gimnázium tornatermében és az iskola udvarán.

– Amikor a Testnevelési Főiskolára jártam, akkor ott minden évben megszervezték a TF legerősebb embere vetélkedőt. Az alapot ez a verseny adta, arra törekszünk, hogy résztvevők élvezzék a megmérettetést – mondta el a kezdetekről Pőcze László testnevelő tanár.

Idén immár 16. alkalommal szervezték meg a Jókai legerősebb embere címért folyó küzdelmet, aminek sikerét bizonyítja, hogy azon több mint 140 diák vett részt.

– Minden osztály állított ki 5-5 fős csapatot, összesen 14 osztályunk van. Emellett egyénileg is bizonyíthattak a fiatalok. Ők körülbelül húszan lehettek. Akik sem egyéniben, sem csapatban nem indultak, azoknak filmvetítést szerveztünk. A Rocky című filmet nézhették meg – tudtuk meg Pőcze Lászlótól.

Összesen 14 állomást állítottak fel az iskola tornatermében és az udvaron. Egy-egy feladat teljesítésére 3 perc állt rendelkezésre. Ezek között voltak bolondos és komoly erőnlétet igénylő állomások egyaránt. A versenyen külön értékelték a 7-10., valamint a 11-12. évfolyamok teljesítményét. A legjobb osztály a 10.a és a 11.b lett. Az egyéni indulók közül pedig Farkasdy Levente és Tóth Patrik vitte a prímet.  A Jókai legerősebb embere címet idén Tóth Patrik érdemelte ki.  

 

Szólj hozzá!