Város Dél-komárom 2018. 11. 19.

Esküt tettek a pályakezdők

Évtizedes hagyomány Dél-Komáromban, hogy novemberben három pedagógus nemzedék, a színes diplomások, a nyugdíjba vonulók és a pályakezdők találkoznak a Városházán, ahol ünnepélyes keretek közt a városvezetés fogadja őket. Az idei eseményre, amelyen Udvardyné dr. Mühlenkampf Erika, a Jókai Mór Gimnázium igazgatónője mondott beszédet. múlt hét végén került sor. A találkozón Bereznai Bernadett, a Kultsár diákja verssel, a helyi zeneiskola növendékei pedig zenés műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek.

A 11 pályakezdő óvónő, tanító és tanár dr. Molnár Attila polgármester előtt tette le esküjét, majd évtizedes munkájuk elismeréseként nyugdíjba vonulókat köszöntötték. Idén kezdte nyugdíjas éveit Farkas Irén a Komáromi Jókai Mór Gimnázium tanára, dr. Fehérváry Magda, az Alapy Gáspár Kollégium volt igazgatónője, Győri Árpádné, a Komáromi Dózsa György Általános Iskola pedagógusa, Juhász János, a Kempelen Farkas Gazdasági, Vendéglátó, Idegenforgalmi Alapítványi Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tanára, Némedi György, a Tatabányai Szakképzési Centrum Alapy Gáspár Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanára, Somogyi Andrásné Horváth Edit, a Feszty Árpád Általános Iskola tanítónője, Szabó Tamásné, a Komáromi Petőfi Sándor Általános Iskola tanára, korábbi igazgatónője, Szitás Józsefné, a Tatabányai Szakképzési Centrum Kultsár István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanára, igazgató-helyettese, Takács Ferencné, Szőnyi Bozsik József Általános Iskola pedagógusa, Vargáné Solymos Ildikó, a Komáromi Petőfi Sándor Általános Iskola tanítója, Villám Béláné, a Feszty Árpád Általános Iskola tanítója, és Viziné Tóth Erika, a Komáromi Napsugár Óvoda óvodapedagógusa.

A találkozón az 50, illetve 60 évvel ezelőtt diplomázott pedagógusok színes diplomát, és oklevelet kaptak. Arany diplomát vehetett át Borbély Györgyné a Feszty egykori tanára, Csordás Árpád a Kultsár pedagógusa, Harmatné Nagy Erzsébet a Széchenyi szakközépiskola, valamint Kötcsei Gabriella, a Dózsa iskola egykori pedagógusa, továbbá Zigó Gizella Terézia, a korábbi Szőnyi Napköziotthonos Óvoda vezető-óvónője.

Színes diplomák:

Azok a felsőfokú végzettséget szerzett diplomások, akik oklevelüket legalább 50 évvel korábban szerezték a megfelelő felsőfokú vagy jogelőd intézményében, díszoklevélre jogosultak.
Fokozatok:

Aki legalább 50, 60, 65, 70, 75 éve végzett, az arany- gyémánt- vas- rubin- gránit- diplomás lehet. A díszoklevél nem jár – kérvényezni kell, a megfelelő intézmény megfelelő kari tanácsától.

A díszoklevél megszerzéséhez általában kiköthető megfelelő – rendszerint 25-30 év – szakmai tevékenység.