Régió 2017. 05. 09.

Évgyűrűk – Dr. Molnár Attila ajándékkosárral érkezett az születésnaposokhoz

Az elmúlt napokban két szépkorú dél-komáromi is 90. születésnapját ünnepelte. Dr. Molnár Attila polgármester ezúttal is miniszterelnöki köszöntőlevéllel és ajándékkosárral érkezett az születésnaposokhoz.

Keszi Gyula bácsi Naszvadon született, majd a kitelepítés után Somogy megyébe került. Ott ismerkedett meg a szintén naszvadi származású későbbi feleségével, akivel korábban, otthon a Felvidéken nem ismerték egymást.

Szobakonyhás házban éltek, dohányt termesztettek. Somogyból a hatvanas évek közepén költöztek Komáromba. Gyula bácsi a MOLAJ-ban dolgozott, a biztonságtechnikai osztályon, 22 év után onnan vonult nyugdíjba.

Az évek során két fiúval, hét unokával és két dédunokával ajándékozta meg az élet. Feleségével nemrég ünnepelték a 63. házassági évfodulójukat.

Juhász Árpádné Tóth Teri néni Zala megyében született, Pákán. Komáromba első házassága idején, 1945-ben került, két lánya született. Majd ismét férjhez ment, második házasságából egy fiúval gazdagodott a család.

Évekig dolgozott a vörösföldnél, majd az elemgyárban és a Volánnál. Az elmúlt évtizedekben hét unokája és három dédunokája született.

A virágokat szenvedélyesen szerető Teri néni 2002-től 2013-ig volt a városi nőklub elnöke.

 

Szólj hozzá!