Város 2017. 01. 31.

Grafikon: egyre több turistát vonz az erőd

Az 2016-os esztendőben háromezer fővel növekedett a fizető erődlátogatók száma. Összesen 12 290 vendéget fogadtak, amíg az ezt megelőző évben 9240-et, azokon a személyeken kívül, akik különböző események alkalmával (pl. Komáromi napok, Matica napok) ingyen jutottak be a vár területére.

A hazaiakon kívül sok külföldi turista is meglátogatta az erődöt. A legtöbben Csehországból és a Magyarországról érkeztek, de  távoli országokból is akadtak vendégek, például a Fülöp-szigetekről, Japánból, Izraelből, Ausztráliából vagy Kanadából. Ezen kívül többször volt forgatás helyszíne: híradóknak, szlovák és magyar dokumentumfilmeknek, valamint szórakoztató műsoroknak is hátterül szolgált az erőd.

A látogatottság emelkedésén belül kedvező adat, hogy sok turista nyáron volt kíváncsi a várra. Eddig a legtöbb turista tavasszal érkezett városunkba, a Komáromi napok ideje alatt. Nyilvánvaló, hogy a Komáromi nyár programsorozat jó hatással van turizmus növekedésére. Ezt láthatjuk a lenti grafikonon.

Capture (Small)

A turizmus növekedése érdekében a várban tartanák a Komárno-Komárom futóverseny egyik szakaszát is, ezáltal minden bizonnyal még vonzóbbá tennék a rendezvényt az idegen városokból érkezők számára.

-drá-

Újvár-3-Small