Kultúra Dél-komárom 2022. 09. 06.

Ezúttal a rómaiak nyomába eredhetünk Dél-Komáromban

Szeptember 17-én, szombaton ismét tematikus túrát szervez a dél-komáromi Tourinform. Az érdeklődőket 11.30-ra várják az Igmándi út 2. szám alatti irodához.

A képzeletbeli történelmi utazáson, Komárom (Szőny) római kori kincseit fedezzük fel. A túra a Klapka György Múzeumban indul, ahol a már feltárt régészeti leleteket lesz lehetőségünk tárlatvezetéssel együtt megtekinteni. Ezt követően az élő történelemnek lehetünk szem és fültanúi, a most is tartó aktív brigetiói ásatások területén tartanak számunkra egy tárlatvezetést. A túra végén szeretnénk vendégül látni minden kedves vendégünket egy korabeli ételkóstolással egybekötött szőlő és borünnepre az Azaum Római táborba , ahol az addig látottakat személyesen is átélhetik. Tartsanak velünk a „rómaiak nyomában”! – nyilatkozta Proczeller Tamás irodavezető.

Jelentkezni a következő linken lehet!

A tematikus túrák ez év februárjában indultak, és eddig már több mint 1000-en vettek részt rajtuk. Az iroda munkatársai az év során szerveztek már kerékpáros erőd-látogatást, természetvédelmi sétát a madarak és fák napja alkalmából, kirándulást a Szent Pál-szigetre, év végén pedig az immár hagyományos adventi sétára várják majd az érdeklődőket.