Sport Dél-komárom 2020. 09. 15.

Ezúttal bringán hozta a sikert a (dél-)komáromi legenda

Szőnyi Ferenc hosszú kihagyás után egy különleges túraversenyen vett részt, ahol mintegy 610 km-t tekert végig. A francia kezdeményezésű megmérettetés Veszprémből indult, amely az öt évenként megrendezett „Best Párizs” kerékpárverseny selejtezője is volt egyben.

Az utóbbi alkalmakon akkora volt a túljelentkezés, hogy a létszámot ezzel az előversennyel szűrik meg a szervezők – mondta el Szőnyi Ferenc.

Országonként különleges megmérettetések várnak a sportemberekre, Magyarországon ez egy 610 km-es kerékpáros távot jelent. A selejtezőn 35 vetélytárs rajtolt el a Fertő-tótól, majd átkeltek a Bakonyon, érintve Hárskutat, Pápát, a Keszthelyi-hegységet, az Őrségben Lenti települést. A nap végén Gyékényesről indult tovább az erőpróba, a Szigetvár-Kaposvár-Siófok útvonalon. A cél Veszprémben volt.

(Dél-)Komárom Vasembere 25 óra 40 perc alatt teljesítette az óriási távot, ezzel a dobogó második fokára állhatott fel. Az újra kialakult járványveszély miatt, Szőnyi Ferenc számára is bizonytalan a jövő a majdani megmérettetések tekintetében. Ezzel kapcsolatban a kiváló sportoló elmondta-

-Nemrég múltam 56 éves, és ilyenkor már minden év nagyon-nagyon fájó, amit nem tudok versenyzéssel tölteni. A világban jelenleg nagyon sok kétség és kérdőjel van. Életem szerelme a sport kissé háttérbe szorul, de remélem, a jövő tartogat még e téren kihívásokat!