Város Dél-komárom 2018. 05. 22.

Faterok motoron

Az elmúlt hétvége az ötödik alkalom volt, hogy a dél-komáromi Kassák klub túramotoros szakosztálya motoros- és balesetmegelőzési napot szervezett a Fesztivál placcon. Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a nyáron közúton előforduló esetleges motoros-kerékpáros baleseti szituációkra.

Az idei eseményre is több száz látogató érkezett, akik számos érdekfeszítő és látványos programon vehettek részt, így a rendezvény nem csupán a kétkerekűek szerelmeseit szólította meg, de a helyi és a környékbeli családokat is.

A vezetéstechnikai kérdésekben profi oktatók igyekeztek eligazítani az érdeklődőket, de volt KRESZ- és ügyességi verseny is. Az egész napos rendezvény egyik leglátványosabb bemutatója az a baleset szimuláció volt, amelynek során a mentősök ellátták a sérülteket, majd a tűzoltók eloltották a kigyulladt gépjárművet.

Idén is lehetett vért adni az ország egyik legkorszerűbben felszerelt vöröskeresztes véradó kamionjában, de volt veteránmotor és autó kiállítás, a legkisebbek pedig megszerezhették első „jogosítványukat” is. A bemutatók közt Herczeg Balázs „Mókus” streetfighter műsora, flatland show és a tuning autók showja ígérte leglátványosabb szórakozást.