Fotók 2017. 05. 24.

Ilyen volt a Balesetmegelőzési nap – Fotógaléria

A Kassák klub túramotoros szakosztálya negyedik alkalommal szervezte meg a motoros- és balesetmegelőzési napját a Fesztivál placcon. Az esemény nem csupán a kétkerekűek szerelmeseit szólította meg, de a helyi és a környékbeli családokat is. A szervezők számos programmal készültek, és visszatért a rendezvényre a Vöröskereszt véradó kamionja is.

A Kassák klub túramotoros szakosztálya négy évvel ezelőtt több céllal hívta életre motoros- és balesetmegelőzési napját. Egyrészt szerették volna közelebb hozni egymáshoz a város és a környék motorosait, akiknek vezetéstechnikai tréning lehetőséget biztosítottak, másrészt arra törekedtek, hogy a motoros és a nem motoros társadalom jobban megismerje egymást.

– A téli hónapokban lassulnak a reflexek, így amikor tavasszal visszaülünk a motorra bizony sok baleset történik. Minden motorosnak ajánlott lenne részt venni vezetéstechnikai tréningen, ám azok ára több tízezer forintba kerülhet. Mi két profi oktató segítségével ezt ingyenesen tesszük lehetővé számukra – nyilatkozta a túramotoros szakosztály vezetője, Czakó Zsolt.

A Győrből érkezett oktatók először bemutatót tartottak, majd a jelentkezőknek segítettek abban, hogy minél jobban teljesíthessék az előre felállított pályát. Mindezek mellett volt még KRESZ-verseny, veteránmotor és autó kiállítás, baleset szimuláció, a kicsik pedig megszerezhették első gyermekjogosítványukat. Visszatért Komáromba a

Vöröskereszt véradó kamionja is, amelyből mindössze egyetlen van hazánkban.