Város 2021. 12. 09.

Faültetés és ismeretterjesztő játékok a Holt-Vág partján

A Holt-Vág és a mellette elterülő ártéri erdő csodálatos természeti képződményei városunknak, ahol lakosaink tartalmasan tölthetik szabadidejüket a természetben. Fellelhetőek itt puhafaligetek cserjeszinttel, füves rétek magányos fákkal, vizes élőhelyek és nádasok.

Hála az Ekopolis alapítvány és a Slovnaft rt. „Zöld Oázis“ programjának lehetőséget kaptunk a „jövő ültetésére“ ezen a területen. A Jókai Mór Alapiskola diákjainak közreműködésével 9 darab kocsányos tölgyet ültettünk. Az őshonos növények ültetése a legmegfelelőbb módszer a természet sokféleségének megőrzésére, a kisemlősöktől kezdve a madarakon és hüllőkön keresztül a rovarokig.

A megvalósított pályázaton belül ismeretterjesztő/edukatív játékelemek is kihelyezésre kerültek a Holt-Vág partján. Az ültetés során kialakított apró szigetek egyúttal a tanösvény pontjai is, ahol játékos elemek adják át az ismereteket az ártéri erdők élőlényeiről, fáiról, növényeiről. Az egyes pontokon erdei kirakó, erdei xilofon, tudáskockák, és információs táblák is megtalálhatóak.

Az Ekopolis alapítvány és a Slovnaft rt. által támogatott „Zöld Oázis“ elnevezésű projekt nagy mértékben hozzájárul az ide látogatók természethez kötődő viszonyának és felelősségtudatának fejlesztéséhez.

Komárom Város