Város 2016. 01. 23.

Fehér por a buszpályaudvaron: halott férfi hamvait szórták szét

Valaki egy halott férfi hamvait tartalmazó urnát dobott ki a komáromi buszpályaudvarnál. A hamvak szétszóródtak a járdán. A rendőrség eljárást indított, egyelőre nem tudni, ki követte el a kegyeletsértést.
.
Kedd (január 19.) délelőtt egy idős asszony épp az üzletbe igyekezett, amikor fura dolgot vett észre a buszpályaudvar melletti járdán. Először azt hitte, sódert lát, de amikor közelebb ért, fura dolgot vett észre a járda szélén. Egy nyitott urnát látott. Ekkor tudatosította, hogy egy halott hamvai hevernek szétszórva a járdán. Ráadásul az urnán jól olvasható volt az elhunyt férfi neve is. Az asszony azonnal értesítette a rendőrséget. Renáta Čuháková Nyitra megyei rendőrszóvivő megerősítette a történteket – írja az Új Szó.
.
Szemtanúk szerint (Priznania Komárna FB-oldal) három rendőrautó érkezett a helyszínre, és a “porból” mintákat is vettek.
Priznania z Komárna
Fotó: Priznania z Komárna

A Markíza televízió, aki rövid rövid összeállítást készített az esetről, felkereste a hamvasztást végző érsekújvári krematóriumot is. A krematórium illetékese elmondta, hogy az elhunyt férfi testét egy komáromi temetkezési vállalat szállította hamvasztásra még 2014 októberében, majd a hamvakat tartalmazó urnát hozzájuk vitték vissza. Innen a hamvak a hozzátartozókhoz kerültek. Miután elintézték a papírmunkát is, az ügy a temetkezési vállalat részéről lezárult.

. Egyelőre nem tudni, hogyan került az urna az utcára. A televízió megjegyzi, sok olyan eset van, mikor a családot nem érdekli, mi történik elhamvasztott hozzátartozójuk urnájával. Az érsekújvári krematóriumban jelenleg is 90 urnát tárolnak, amiért nem jött senki, a legrégebbit 18 éve.

Források: újszó, paraméter.sk, markíza

Szólj hozzá!