Blog 2022. 09. 08.

Felhasználói tippek online ismerkedéshez

Az online ismerkedés ellen lehet harcolni, de felesleges. Egyszer úgyis beszippant, ha még keresed a párod. Ráadásul a mai világban már nem is ördögtől való és határozottan nem ciki. Egyszerűen csak rendeltetésszerűen kell használni. Hogy a kereslet és a kínálat az azonos rezgésűek között pattanjon szikrára. Íme néhány szubjektív tipp, több sorstársam tapasztalataival kiegészítve: mire ügyeljen az, aki bármelyik ismerkedős portálra merészkedik.

Töltsd ki a bemutatkozást!

Pár sort csak ki tudunk préselni magunkból, magunkról… Minél frappánsabb és velősebb, annál jobb. Persze, nem lehet mindenki a szavak embere, 500 karakter pedig nem egy esszé mennyiség, címszavakat viszont biztosan fel tudsz sorakoztatni magadról. Ezzel is táptalajt adva annak, aki téged keres. Legyen ez az első pozitív benyomás. Ha kellő időt fordítasz a profilod kitöltésére, garantáltan megtérül majd. Ezáltal pedig remélhetőleg valós alapja lesz annak, ha valaki „jobbra húz” (igent mond rád).

A felsoroláskor azonban kerüld az emoji-k (hangulatjelek) túlzsúfolását! Az egy dolog, hogy te tudod, melyik mit jelent, mert épp volt érkezésed, hogy kikeresgéld a százas nagyságrendű emoji-tárból a megfelelőt… Nézői felületről viszont ezeket dekódolni nem csak idegtépő, de meg is könnyezteti a szemet.

Humor! Mindenkinek fontos!

Jó, annak nem, akinek nincs. Ez a rész nem nekik szól. Ha viszont téged megáldott a Jóisten némi humorérzékkel (mely rengeteg vitahelyzetet megmenthet az életünk során), add a közönség tudtára! Ha mindenáron könnyeket csalnál a másik szemébe, ne fájdalmak árán tedd azt… Egy vicces mondat, vagy poénos kép csodákat válthat ki annak nézőjéből.

Az önkritika szexi!

Humorba csomagolva bemutatni zavaró kis tulajdonságaidat és negatív oldalad? Nagyon is értékelendő! Természetesen nem itt fogod meggyónni legnagyobb bűneidet és részletezni valódi negatív oldaladat, ám

jelezni, hogy van otthon egy tükröd, ami olykor görbe, és te ezt látod, rendkívül üdvös!

Néhány élő szöveges példa:

Tölts fel több képet!

  • Ne agyonretusáltat, élőben úgyis lehull a lepel!
  • Ne csak napszemüvegeset, elvégre nem vagy a márka reklámarca!
  • Ne csapatosat, hogy totó-lottózni kelljen, vajon melyik vagy Te…
  • Ne olyat, amin szerinted jól áll a távolság!

A képek szóljanak a hobbijaidról, a mosolyodról, a kisugárzásodról és a valódi énedről. Rengeteg időt és energiát megspórolsz magadnak és a másik félnek is. Ha nézegeted mások képeit, te magad is örülsz neki, ha minél több infót és kapcsolódási pontot le tudsz szűrni, nemde? Plusz nem hiába pötyögtetni a képernyőt a következő képre ugrás lehetőségéért, üdítő érzés.

Amikor csevegésre kerül a sor….

A “Szia, hogy vagy?” kérdések sem küldőként, sem fogadóként nem túl magvas megítélésűek. Nem is ismerjük egymást, hát miféle kérdés ez? Borítékolható a snassz válasz… E helyett teljesen fellélegeznénk, ha némi visszacsatolást adnánk/kapnánk vagy a képekre, vagy a bemutatkozó szövegre – ezt a feladatot ugyebár az előző bekezdések fajsúlyos mivolta óta már biztosan mindenki pótolta. Ennek köszönhetően már bármikor kikerekedhet egy magasabb röptű beszélgetés. 

Figyelem! A nem árulok zsákbamacskát… kezdetű bemutatkozások a tapasztalatok szerint általában egy dolgot rejtenek: Nem hosszú táv a cél! Persze, akinek ez a célközönség, hajrá! Mindenkinek szíve joga arra használni ezen jellegű applikációkat, amire csak szeretné.

Kezdeményezni pedig nőként is ér! Nincs benne semmi rossz. Sőt, ha valaki kifejezetten a gyengébbik nem tagjai közül arra vágyik, hogy ő tehesse meg az első lépést, a Bumble alkalmazást neki találták ki.

Ezekre ügyelj, amikor böngészel!

Ha a szép mosoly, fogsor nálad elvárás, kerüld a kizárólag csukott szájas képeket felvillantókat.

Gyanús, mindig gyanús!

És az esetek döntő többségében sajnos beigazolódik, hogy a félelem nem volt alaptalan…

Ha csak csapatképeket közöl az illető, aggodalomra ad némi okot. Az esetek döntő többségében, nem a legsármosabb/legdögösebb szereplő lesz az, aki a profil mögött rejtőzik.

Ha fontos a magasság (nekünk nőknek ez valamiért vesszőparipánk), kezdjük azzal, hogy mi magunk kiírjuk a méreteinket! Ezzel elkerülhető, hogy Napóleon-szindrómában, vagy egyéb kisebbségi komplexusban szenvedő férfitársaink idegállapota mellettünk hágjon tetőfokára, miután fölé tornyosulunk. Figyelem!

Elvetemültebb egyének néha túlzásba is viszik a méretek közlését. Ezt mindenki döntse el maga, hogy humorosnak találja-e, vagy egy jó szűrőnek.

Messziről jött ember bizony azt mond, amit akar! Nem lehet felhívni, mert nem szeret telefonálni? Álneve van? Esetleg titkolja a vezetéknevét? Általában ők azok, akik beleunva monogám életükbe, aljas módszereket nem szégyelve és alattomos meséket kitalálva húznak csőbe…

Stalkerkedni (nyomozni) ér!

Előfizetés

Mondanám, hogy kétségbeesett, aki még fizet is érte, de miért is ne? Ha akcióban fogja ki az ember, tényleg filléres dolog például egy Tinder Gold.

Mit is kaphatsz tehát némi apróért? Időt és energiát, hiszen ennek nagy hányadát megspórolva azok közt válogathatsz, akik már szimpátiájukat fejezték ki feléd.

Jótanács! Érdemes itt-ott előfizetőként is átpörgetned azokat, akik (egyelőre) nem húztak téged jobbra! Ha ugyanis a másik oldalon ülő ugyanarra vár, hogy a Gold funkciója jelezze a potenciális jelölteket, akkor két előfizető például előfordulhat, hogy sosem találkozik. Csak ha az egyikük leveszi a koronáját, és nem csak a fix hódolói közül hajlandó válogatni.

Jóból is megárt a sok!

Merj randizni, kockázat nélkül nincs győzelem! De ne túl sokat, mert ráunsz! Gépies beszéd, klisészerű kérdezz-felelek, miközben azon gondolkozol, hogy bizony unatkozol… Szerencsére az élelmesebbek hamar rájönnek, nem szabad besűríteni és túlvállalni a légyottok abszolválását. Lehetsz akármilyen érdekes, ha bármelyikőtök görcsösen keresi a másik felét és szalagon bonyolítja a randikat, élvezhetetlenné válik a dolog mindkettőtök számára. Te ne legyél ilyen! Helyette inkább

mérd fel a kapcsolódási pontokat!

És ha valaki kioktató jelleggel türelmetlenségét fejezi ki, csak mert pár sort váltanál, mielőtt a drága idődből rászánnál egy adagot, már mehet is a szétválás…

Ugyanez a helyzet a chateléssel. Nem kell mindenáron mindenkivel beszélgetésbe bonyolódni! Ha pár sor után nem látsz fantáziát a másikban, nem feltétlenül kell rá pazarolnod az időd! Tartogasd olyannak az értékes soraid, aki valóban felkeltette az érdeklődésed. És ha olykor Ctrl+C–Ctrl+V kombinációval is kell élned az általános leírások kapcsán magadról (meló, hobbi, életfilozófia), senki sem vethet rád követ…

Nem te leszel sem az első, sem az utolsó, aki ily' módon kíméli meg magát némi ínhüvelygyulladástól.

Sikertörténetek

Igenis vannak, most épp az enyém is ilyen, de két Tinder-esküvőn voltam már, és még több tucatról hallottam a tágabb baráti környezetemben. Mindig akad olyan, akinek egyelőre még nem jött el az ideje és negatívan fog nyilatkozni az online ismerkedésről. És mindig lesz olyan is, aki örömmel fogja nyugtázni: tökéletes a platform arra, hogy megtaláljuk az Igazit (vagy az Igazat?). Csupán szűrni kell, szakadatlanul, nyitott szemmel járni, óhatatlanul, a vörös zászlókra odafigyelni, szüntelenül és soha fel nem adni – rendíthetetlenül!

((Milány Kincső – MKey)