Mix 2023. 08. 22.

Így esküdj, úgy lagzizz – tippek a tökéletes lakodalmakhoz a mi utcánkban

Bizonyára sokan vannak, akik rengeteg esküvőt megjárnak a sajátjuk szervezéséig. Összegyűjtöttünk néhány dolgot, ami a tapasztalatok alapján működik. Így lehet garantáltan emlékezetes és fergeteges esemény a Nagy Nap.

A virágkérdés örök kérdés. Egy nagy csokor, nincs is annál gyönyörűbb… Egységesen egyetlenegy szál illatozó kedvenc mindenkitől! Nincs szemét, nincs manír, a számuk pedig pontosan mutatja az elcsattanó gratulációk összmennyiségét. Tökéletes, tartós, filléres és egy csepp terhet sem jelentő nászajándék egyik félnek sem. Mindezen kérést a meghívóba belefoglalni ér!

A dekor legyen egyedi aranyköpésekkel tűzdelt! Mehet a falra az idővonal fotói mellé a legeredetibb megnyilvánulások gyűjteménye, a humoros szerzemények pedig később a szerelmi fészek hamisíthatatlanul kedvenc elemei lesznek. Plusz az instrukciókat humorosan és egyértelműen a násznép tudtára adni is aduász lehet – lám, mi az, ami bejön, és mi nem.

Életünk filmjéhez kell egy jó videós! Aki mint egy rendező örökíti meg a legjobb pillanatokat. Valljuk be, telefonnal is tudunk már olyan fotókat csinálni, hogy mesélnek. Persze nem vitatható el a fotós által rögzített pillanatok ereje, viszont eljött az ideje a mozgóképeknek. Közös életünk első filmjét bizony rongyosra fogjuk nézni, és akár még narrálhatjuk is. Így tényleg újraélhetjük a Nagy Nap miliőjét annak minden hangulatfokozó elemével együtt. 

A szertartásvezető megríkató ereje

Egy különleges adottságú megbízott személy olyan beszédet kanyarinthat összeadás gyanánt, melytől még ismeretlenül is könny szökik a szemekbe. A pár tagjait egymástól függetlenül előzetesen meginterjúvolva hihetetlenül ötletes szösszenet költhető. Egymás szemében visszanézve-viszonthallva magunkat, a kezdeti lépéseket és félreértéseket felsorakoztatva, az őszinte érzésekre és meghatározó történésekre visszagondolva egy humorba forgatott love story előadása sülhet ki. Szem nem marad szárazon – se így, se úgy.

A fogadalom szerepe. Miután a szertartásvezető mindent elmondott, amit akartunk, jöhetnek az egymásnak címzett, bennünk maradt sorok. Hogy miért őt választottuk ehhez az életen át tartó utazáshoz? Nem muszáj bőre ereszteni, a legmeghatóbb gondolatokat a másik szemébe megvallva már önmagukban megkoronázzák a szertartást. Ha pedig igazán meglepnénk a komplett násznépet, elszavalhatjuk, dalban vagy hangszeren játszva is elmondhatjuk, mit érzünk – a zenészek közreműködésével újra is komponálhatjuk életünk szimfóniáját.

Rizs helyett virágszirom. Egy menyasszony sem repes valószínűleg a boldogságtól, ha a rizsszemeket egész este szedegedheti ki az órákon át igazított frizurájából. Maradjunk a kellemesebb szórnivalónál!

Egyenszín helyett egyenminta a koszorúslányoknak. Pöttyös, kockás, csíkos, szivecskés, bármilyen mintára is essen a választás, hangulatos viselet és látvány lesz ez a megszokott koszorúslány-áradat után.

A vőfély vagy ceremóniamester – avagy így ne üljön le a buli!

Van, aki a hagyományos rímekbe szedett moderáláshoz ragaszkodik, olykor viszont elég csupán egy ember, aki végigvezeti a násznépet a fontosabb tudnivalókon. Egy naprakész vőfély is szépen összekapcsolódhat a modern kor kihívásaival. Baseball sapka fel a fejre, a párról egy kis szösszenet rímbe szedve, majd azt a megfelelő alapra elrappelve, garantált siker. Beleég a retinákba és dobhártyákba. És ha olyan szerencsénk van, hogy akad egy exhibicionistább személy a násznépben, bizonyára szívesen elvállal pár mondatnyi kalauzolást – mi pedig máris spóroltunk egy ezer eurós tételt.

Selfie sarok, ami igazán hódít manapság. Ha biztosra akarunk menni, 1-2 óra Selfie Cam bérlése is csodákra képes. A kiegészítőkre és egy polaroid gépre beruházva viszont személyre szabott zsenialitással teremthetjük meg a legforgalmasabb szegletét a lagzinak – összekötve akár egy amolyan exkluzív szivarsarokkal.

Plusz tipp: válasszunk egy konkrét koncepciót, pl. szivecskés napszemüveget fel, és a násznép összes tagját örökítsük meg ugyanabban a szettben. Ebből készül egy, a másodperc töredéke alatt váltakozó villanásnyi emlékek hada, amin mindenki rajta van!

Italfelelős. Ha van egy sommelier, vagy egy jó vendéglátós a környéken, bízzuk rá, hogy a poharaink mindig tele legyenek! Nem kell bajlódni, mit, mikor, mennyit, megérdemeljük az extra kiszolgálást, ha az utántöltés folyton „házhoz” érkezik legalább ezen az estén.

Muffintortát a népnek! Különböző ízek, kicsi „falatok”, kevesebb pazarlás, a szeleteléshez nem kell sorakozni, a párnak a vagdosással nem kell hosszú percekig vezekelni. 

A játékok. Nem csak akkor sülhet el jól, ha leül a buli. Sokat dobhat mindig minden körülmények között. A cipő-feltevős játékban a pár jellegzetességeire rávilágító kérdéssor mindent visz, a táncpárbaj pedig mindenkit visz. Férfiak és nők egymással szemben, a násznép minden egyes tagja a színtéren. Jöhetnek a szexi csípőtekergetős dallamok a hölgyeknek, a zúzósabb keményebb számok a férfiaknak. Mindenki le akarja majd táncolni a vele szemben lévőt, sőt le sem akar majd ülni többet.

Zenekar vagy DJ?

Mindegy is, csak legyen néhány felfújhatós gitár és megőrülhessen a násznép, férfi, nő, gyerek, bárki. Az énekes és a DJ pedig nyugodtan kiléphet a tomboló közönség közé olyan hangulatot csinálni, mintha nem csak egy rockkoncerten lennénk, de egyenesen mindenki rocksztár lenne. A mikrofont elragadva ilyenkor az sem baj, ha például egy-egy tökéletes szövegismerettel elrappelt Bye Alex is befigyel (a végtelenített ismétlés a hajnali órák egy pontján is megbocsátható). A főszereplőket ilyenkor hagyni kell kibontakozni, akár a vőlegény, akár a menyasszony pörgeti fel a hangulatot a tetőfokára.

Csillagszórók tánca, ami az Ifjú Házasok estjének legvarázslatosabb pillanatait adja. Ügyeljünk arra, hogy elég öngyújtó legyen nálunk, így tényleg egyszerre járhatják el csillogó táncukat a magasba tartott fényszórók, és gyönyörűen kirajzolhatják a boldogság szimbolikus útját.

Ajándékba felespohár, hisz ez kihasználható később is, egyedileg szépen megtervezhető, apró, időtálló és maradandó emlék a pártól a násznépnek.

Levezetésnek egy morzsaparti? Sosem lesz rossz döntés másnap még egy kicsit összejönni, a maradékok majszolása mellett a Nagy Este történéseit elemezni, még egy igazi ölelésre összeborulni, és úgy átlendülni a boldog házaséletbe. Érdemes egy picit megnyújtani életünk legjobb napját, hogy se az este, se a boldogság soha ne érjen véget!

Milány Kincső