Város Dél-komárom 2019. 11. 25.

Felújítás előtt a dél-komáromi személykikötő

Egy éven belül közel 1 milliárd forintból újul meg Dömös, Esztergom, Visegrád, Zebegény valamint Dél-Komárom kikötője. A 2015-ös teherkikötő-fejlesztési program után ezúttal a személykikötőket korszerűsítik. Spányik Gábor, a Mahart Passnave Zrt. ügyvezető igazgatója nemrég a helyszínen egyeztetett dr. Molnár Attila polgármesterrel a várható beruházás részleteiről.

A projekthez az Innovációs és Technológiai Minisztérium biztosít vissza nem térítendő forrást, a fennmaradó részt a Mahart-PassNave Személyhajózási Kft. állja.

Dél-Komáromban új, 40 méteres úszómű kerül kihelyezésre, de átépítik a parkolót és a bekötőutat is, sőt a szállodahajók fogadására alkalmas új kiszolgáló helyiségek is épülnek.

Kapcsolódó hír, hogy néhány napja a fővársorban sajtótájékoztatón mutatták be az Országos Kikötőfejlesztési Főtervet, amely kiemelten foglalkozik a dél-komáromi kikötő korszerűsítésével.

– Mindezen fejlesztések nemcsak a gazdaságos vízi szállítást teszik lehetővé, de kedveznek a személyszállító hajók kikötésének is, így városunk bevétele az iparűzési adó mellett további, az idegenforgalomból származó jövedelemmel is gyarapodhat – mondta dr. Molnár Attila polgármester a bejárás alkalmával.