Város 2018. 06. 04.

Felújítás miatt három hónapig korlátozásokra és lezárásokra kell majd számítani a Jókai utcán

Közleményben értesítik Komárom város lakosságát a közeljövőben bekövetkező útlezárásra a Jókai utcán. Az útfelújítási munkák előreláthatóan 3 hónapig tartanak majd, korlátozásokkal pedig jócskán kell majd számolni ez idő alatt.

„Komárom város tisztelettel értesíti önöket, hogy 2018. június 11-től a Jókai utcán (a Thaly utca és a Határőr utca közötti szakaszán) folytatódnak az útfelújítási munkák. A munkák teljes útlezárás, ill. a Jókai utca és a Határőr utca kereszteződésében részleges útlezárás mellett fognak folyni. Az útlezárások időszakaszokra lesznek felosztva; a munkák teljes hossza 3 hónap. Az útfelújítás időtartama rossz időjárás ill. előre nem látható akadályok miatt tolódhat. A felújítás során a csatornahálózatra kerülő 2 db szellőztető akna lesz beépítve és az utcarész közvilágítása is fel lesz újítva.

I. Szakasz: 2018.VI.11-től 2018. VII. 24-ig

  • A Jókai utcának a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház kollégiumudvara (Jókai u. 34). bejáratától kezdődő szakaszának a Határőr utca kereszteződéséig történő teljes lezárása.
  • A Jókai utca és a Határőr utca kereszteződésének részleges lezárása – egy forgalmi sáv az útfelújítás alatt is járható lesz

II. Szakasz: 2018.VII.25-től 2018.IX.11-ig

  •  A Jókai utcának a Thaly utcától a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház kollégiumudvara (Jókai u. 34) bejáratáig tartó szakaszának teljes lezárása
  • A Jókai utca és a Határőr utca kereszteződésének részleges lezárása – egy forgalmi sáv az útfelújítás alatt is járható lesz

A teljes útlezárás miatt csak elkerülő úton lehet közlekedni: Kossuth tér – Damjanich utca – Mester utca – Ferencesek utcája – Határőr utca útvonalon

Az áruellátás miatt az I. szakaszban a már felújított utcarészben ideiglenes közlekedési táblákkal lehetővé lesz téve a tiltott irányból való behajtás az utcára.

A gyalogosok számára a Jókai utcán való átjutást és az ingatlanokhoz való bejutást egy összefüggő járdaszakaszon, ill. a másik oldalon a felújítás alatt lévő szakaszon (pl. megfelelően kialakított pallón) lesz biztosítva. A szemételhordás az útfelújítás alatt konténerek helyett szemeteskukákkal, ill. zsákokkal lesz megoldva. A kukákat a Komáromi Városi Hivatal Kommunális Főosztálya a Clean City kft.-n keresztül biztosítja be. Kérjük az ott lakók segítségét, hogy a kukákat olyan helyre tegyék, ahol az könnyen megközelíthető a szemételhordás során.

Az ideiglenes jelzőtáblák elhelyezését és a forgalomkorlátozást a kivitelező EUROVIA SK rt. irányítja.

2018.VI.6-án, 10.00 órától a kivitelező részvételével a Jókai utca érintett szakaszán az épületek homlokzatának vizuális ellenőrzése fog történni (ún. paszportizáció), amiről a kivitelező fotodokumentációt is készít.

Az útfelújítás okozta esetlegesen felmerülő problémák esetén forduljanak bizalommal az EUROVIA SK rt. kirendelt építésvezetőihez:
Ing. Urda tel.: 0908 714 002,
Fenďa úr, tel.: 0908 774 368,
fő építésvezető : Dubňanský úr : 0908 714 074,
ill. a helyszínen vagy a Komáromi Városi Hivatalban, a Fejlesztési Főosztályon :
Tóth Attila, építési felügyelő, tel.: 035 2851 275, 0948 677 796,
ill. Ing. Varga Attila úr, koordinátor: 0910 175 506
A szemételhordásnál felmerülő problémák esetén a Kommunális Főosztály elérhetősége: 035 2851362, 035 2851 324
Kérjük szíves türelmüket a munkák elvégzése alatt. Megértésüket köszönjük.”

(Komáromi Városi Hivatal Facebook oldal)