Kultúra 2021. 06. 10.

Felújításon esnek át a város kulturális intézményei

A közeljövőben számos kulturális intézmény épülete és környezete esik át felújításon, így a Tiszti pavilon, az Egressy Béni Városi Művelődési Központ, a Csemadok épülete, a Matica ház és az őrsújfalui kultúrház is. Mellettük a Jókai Színház épületén is zajlanak a munkálatok.

A város felújítja a Tiszti pavilon (elhanyagolt) lelátóját, hogy a kültéri programok minél kényelmesebben megvalósulhassanak.

Az Egressy Béni VMK előtti területet teljes mértékben újjá varázsolja a város 120 ezer eurós keretből, Domján Nikolett tervei alapján. A VMK belső részében egy sikeres pályázatnak köszönhetően átalakul a régi vendéglő közel 50 ezer eurós költségkerettel. Az új térben kamara előadások lesznek, bábelőadások a kicsiknek, továbbá a balettoktatás is színvonalasabb lehet.

A belvárosi Csemadok épületén a város támogatásának köszönhetően megújul a tűzfal, de egy 15 ezres pályázati támogatásnak köszönhetően kicserélik az ablakokat is.

A testület a Matica ház külső homlokzatának takarítására is jóváhagyott 5 ezer eurót, a Rebeli is szorgalmasan készül a programokkal.

Az ÉS?! Színház polgári társulás szorgos munkájának köszönhetően az őrsújfalui kultúrház is egyre inkább szépül, de a kavai kultúrház körül is egyre aktívabb az élet.

A Komáromi Jókai Színház épületén a minap már a homlokzatot tisztították és folyamatosan zajlik a nyílászárók cseréje is. A színház a Nyitra Megyei Önkormányzat közel 700 ezer eurós támogatásából újul meg.

(Keszegh Béla Facebook-oldal)