Város 2023. 01. 23.

Felújított helyiségekben adhatnak vért a véradók Komáromban

Az AGEL Komáromi Kórházban megújult a hematológiai-transzfúziós osztály véradói részlege. Az önkéntes véradók megszépült és kibővített környezetben adhatnak vért. A naponta zajló véradáshoz ugyanis a régiek már már szűkösnek bizonyultak.

A vérvételre kijelölt helyiséget kibővítették, valamint kicserélték a padlót és az ablakokat. Ezen kívül három új vérvételi ágyat is kapott az osztály.

A kórház nagyra becsüli az önkéntes véradók tevékenységét. A Komáromból és annak környékéről érkező véradók aktívan segítenek a véradományra szorulókon, ezért a kórház vezetősége úgy döntött, a vér levételére szolgáló helyiség felújításával teszi azt otthonosabbá.

„Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a véradók jól érezzék itt magukat, és hogy a helyiség szakszerűen felszerelt, kényelmes és kellemes Szeretnénk, ha az önkéntes véradók éreznék, milyen fontosak számunkra, és hogy értékeljük őket. A már több évtizede visszatérő véradóink megérdemlik a figyelmünket” – mondta Radi Enikő osztályvezető főorvos.