Város 2022. 06. 14.

Fennállásának 70. évfordulóját ünnepelte az Ipari

Ebben az iskolaévben – 2021-2022 – ünnepli a komáromi Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskola fennállásának 70. évfordulóját. Ebből az alkalomból június 9-én nagyszabású gálaműsort rendeztek. 11-én pedig sor került az „1 nap az Ipariban” nevezetű rendezvényre, amelyen nem csupán a jelenlegi és jövendőbeli diákokat látták szívesen, hanem 50-, 60-, és 65 éves érettségi találkozókat is szerveztek.

A június 9-i jublieumi ünnepségen szinte teljesen megtelt Egressy Béni Városi Művelődési Központ (VMK) 600 fős nagyterme. Több díszvendég is tiszteletét tette a rendezvényen. Ott volt a fenntartó, Nyitra megye képviseletében Marián Kéry és Csenger Tibor alelnökök, rajtuk kívül pedig Becse Norbert, Farkas Iván, Horváth Árpád, Orosz Örs és Stubendek László képviselők. A rendezvényen részt vett Komárom város polgármestere, Keszegh Béla, és a Selye János Egyetem rektora, Juhász György is.

Vataščin Péter felvétele (Új Szó)

A díszvendégek közül Keszegh Béla komáromi polgármester, valamint Csenger Tibor és Marián Kéry Nyitra megye alelnökei köszöntötték az egybegyűlteket. Ezt követően az iskolát 20 éve vezető, sőt, itt is érettségizett Vetter János szólt a közönséghez.

„Köszönöm mindenkinek – mondta az igazgató úr – aki az iskola alapításától kezdve oktatott és nevelt, mindenkinek, aki munkájával továbbvitte az iskola szellemiségét. Bár az iskola neve az elmúlt hét évtizedben többször is változott, küldetése nem” – írja a Felvidék.Ma. Ezután röviden ismertette az iskola 70 éves történetét.

Vetter János. Fotó: Szalai Erika (Felvidék.Ma)

Kiosztották az iskola érdemérmeit is: Butcz István, Kányai Tivadar, Božidara Huláková, Szabó Bea pedagógusok, Horváth Tibor nevelő, Irena Veselá gazdasági felelős és Bajcsy Roland karbantartó kapták az idén a jutalmat. Mindnyájan áldozatos munkájukkal öregbítették az iskola jó hírnevét.

A dízazottak. Vataščin Péter felvétele (Új Szó)

Az ünnepi műsort a szakközépiskola diákjainak műsora zárta, akik felelevenítették az iskola elmúlt hét évtizedét.

Az évforduló alkalmából az Egressy Béni VMK előterében egy fotókiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők, valamint egy évkönyvet is kiadott az iskola, amely az iskola történetén túl számtalan képet és visszaemlékezést is tartalmaz. Ezen kívül az iskola honlapján egész évben frissülnek a 70 éves jubileummal kapcslatos információk, érdekességek, visszaemlékezések.