Kultúra Dél-komárom 2019. 07. 03.

Fergeteges vígjátékkal köszönti a júliust a Lovas Színház

A hétvégén két napon át látható a Lóvátett lovasok című Márkos Attila – Szűts István darab a dél-komáromi Magyar Lovas Színházban. A zenés játékot július 5-én és 6-án 19.00 órától tűzi műsorára a teátrum.

A sok humorral, tanulságos végkifejlettel, megtörtént események alapján írt történetben Gázsi az öreg lókupec kiszabadul a börtönből, hazaérve nagy meglepetéssel és mulatsággal vár rá a családja. Elhatározza, hogy jó útra tér és felhagy a bűnöző életmódjával, fiának és lányának is jó példát fog mutatni a jövőben, de már az első pillanatban is meginog, amikor kiderül, hogy megdöglött az a ló, amire a börtönben cellatársa rokonaitól nagy előleget kapott a családja.

A bajt csak tetézi, hogy fia Rómeó és barátja Merkució nem akarnak felhagyni a lókupecséggel, hanem modernizálni akarják a szakmát, olasz módra. Az már csak hab a tortán, hogy a család akarata ellenére, lánya Jenifer, gimnáziumba jár, tovább akar tanulni, a lovasiskolában pedig megismerkedett élete szerelmével, akitől áldott állapotba került, és feleségül is akar menni hozzá. Az igazi problémát azonban a jövendőbeli férj foglakozása okozza…

További információ erre!
Jegyrendelés itt!