Város Dél-komárom 2018. 05. 10.

Fókuszban az egészség

Dél-Komáromban évek óta folyik az önkormányzat támogatásával életre hívott Kincset ér! elnevezésű egészségügyi prevenciós program. A projekt lényege, hogy óvodás kortól egészen az érettségire készülő végzős korig a legkülönfélébb egészségügyi témákat érintve világosítsák fel a kicsiket és a nagyobbakat a megelőzés fontosságáról.

A programban a város valamennyi oktató-nevelő intézménye, egészségügyi szervezete, sőt számos civil szervezet, a Családsegítő intézmény, vagy épp a rendőrség is részt vesz.

A tegnapi napon ismét véget ért egy tanév. A Jókai moziban ezúttal a legkisebbeknek adott az egészséges életmóddal kapcsolatos műsort a Zsebsün Együttes

– Ebben az évben több új elemmel is gyarapodott az akkreditált programunk, így érintettük többek közt a felelős állattartás problémakörét is – tudtuk meg a projekt ötletgazdájától, koordinátorától dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármestertől, aki hozzátette, az egészséges életmódra, a testmozgásra való nevelést már egészen kicsi korban el kell kezdeni, ezért úgy állították össze a programot, hogy az valamennyi korosztálynak szóljon.

Az idei tanév során a témák szó esett mások mellett a helyes táplálkozásról, a rendszeres testmozgásról, a személyes higiéniáról, a biztonságos közlekedésről, a drogfogyasztás veszélyeiről, a környezettudatos életmódról és a megfelelő közlekedésről egyaránt.

A Kincset ér! az önkormányzat szándéka szerint a 2018/19-es tanévtől is folytatódik majd a városban.