Város Dél-komárom 2020. 02. 19.

…mert az egészség Kincset ér!

Közel egy évtizede, hogy a dél-komáromi önkormányzat beindította a Kincset ér! elnevezésű városi egészségügyi prevenciós programját, melyet azóta már országosan akkreditáltak is. Az ötletgazda dr. Kreft-Horváth Loránd háziorvos, alpolgármester minden lehetséges fórumon az egészséges életmódra, a mozgás fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet.

-A Kincset ér! egy egész tanéven keresztül tartó rendezvénysorozat, melyben több mint félszáz szakember vesz részt. A programba nagycsoportosként érkeznek a gyerekek és végzős középiskolásként távoznak onnan.

Az évek során mások mellett szó esik a helyes táplálkozásról, a minőségi étkezésről, a rendszeres testmozgásról, a személyes higiéniáról, a baleset megelőzésről, a szexuális felvilágosításról, a biztonságos közlekedésről, a drogfogyasztás veszélyeiről, vagy épp a környezettudatos életmódról is. Egy-egy esztendőben több ezer fiatalt tudunk így elérni – mondta az alpolgármester.

A program sikerén rendőrök, védőnők, iskola- és háziorvosok dolgoznak. Külön öröm, hogy tavaly megjelenhetett az óvodásoknak, illetve az ő szüleiknek szóló Almacsutka című oktatófüzet is, továbbá egy CD, rajta számos egészségre nevelő dallal.

Az óvodásoknak szóló programsorozat néhány napja ért véget Dél-Komáromban. A közel kétszáz kicsi Garay Zsuzsanna: A csalárd cukorka című bábjátékát nézhették meg, melyet ezúttal a Babos Társulat mutatott be, továbbá a Zsebsün együttes koncertjén vehettek részt.