Város Dél-komárom 2018. 03. 26.

Fókuszban Koppánymonostor

Dél-Komáromban napjainkban 70 milliárd forint jut a település előrelépését jelentő beruházásokra. Koppánymonostoron rendkívüli tempóban történik az új Duna-híd építése, mely nagy áttörési pont, meghatározza a város jövőjét – fogalmazott Czita János, a koppánymonostori városrészt képviselő alpolgármester.

A hídépítés kellemetlenséggel is jár, a városrészt képviselő alpolgármester a fejlődés érdekében kérte a helyiek türelmét. Idén folytatódik a helyi útprogram a Zsák, a Bartók Béla, a Blaha Lujza és az Aranyember utcában. Létesülhet egy Duna-partra vezető út is. A Páva köz utcáit rendbe teszik, valamint folytatódik a lakóövezetben a vízelvezetés megoldása. A Jászai Mari utca vízelvezetése azonban halaszthatatlan, a lakóingatlanok megóvása érdekében itt és a Székely Bertalan utca környékére terveznek komplex vízelvezetést. A Vezérek parkjánál is ebben gondolkodnak.

A Berecz Dezső sporttelepen a műfüves pályához járda épül, a Fenyves tábort kamerarendszerrel látják el, az új Duna-híd környezetében parkosítanak és erdőt telepítenek.

Czita János alpolgármester azt is elmondta, hogy az elmúlt tíz évben közkedvelt letelepedési hely lett a városrész az építkező, a kertes házban élni vágyó családok számára. Ezért is fontos, hogy az itt élőket komoly szolgáltató rendszerrel lássák el. Emiatt értékes intézmény a városrész számára – a fellelhető egészségügyi ellátások mellett – a Napsugár Óvoda, valamint a Minivár Bölcsőde, mely intézményeket a jövő generációja érdekében mindig szem előtt tartja a városvezetés:

A Dózsa Iskolában nemrégiben az egyre bővülő gyermeklétszám miatt egy kéttantermes konténerblokkot hoztak létre, amelynek hivatalos avatója március végén várható. Czita János alpolgármester arra is rávilágított, a koppánymonostori városrész kulturális létét meghatározza a művelődési ház, amelyben rendkívüli tudásanyaggal tartalmas helytörténeti kiállítás nyílt. Az épület hátsó részében fedett rendezvényteret alakítanak ki.

A legnagyobb fejlődési potenciált mindezek előtt azonban kétségkívül az épülő Duna-híd, valamint a nemrég új betelepülőként érkezett ipari parki cégek, így az elektromosbusz gyártásban érdekelt BYD, a lengyel Alumetal, vagy épp a néhány hete bejelentett dél-koreai 100 milliárdos zöldmezős beruházást hozó SK Battery akkumulátorgyártó társaság jelentik – zárta gondolatait az alpolgármester.

(Forrás: komarom.hu)