Fotók 2023. 11. 10.

Fotógaléria: Ismert festményeket alkottak újra a gyerekek az Eötvös suliban

Az Eötvös suliban egy szuper projektet valósítottak meg „Kicsi művészek” címen: ismert festményeket kellett újraalkotniuk a gyermekeknek, szüleik és tanáraik segítségével.

„Iskolánkban a napközi foglalkozáson belül is minden nap nagy hangsúlyt fektetünk a művészetekkel való kapcsolat kialakítására” – felelt kérdésünkre Tóth Adél, napközis tanárnő, a projekt vezetője – Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a „Kicsi művészek” nevet viselő több hetes projekt,amely a 2.A-B napközis csoportjában zajlott. A projekt egyik részfeladata volt a híres festmények megelevenítése, melynek célja a személyiségfejlődés,a szépérzék fejlesztése és olyan helyzetek létrehozása, ahol befogadóvá és alkotóvá is válnak a gyermekek.

„Nem azt szerettem volna, ha ízekre szedjük a festményeket és kielemezzük azt, hanem egy rövid bemutatás után az alkotói folyamat veszi át a szerepet. A festményeket mindenki egyénileg választhatta ki. Ezek a reprodukciók a kellékek segítségével játékos formában valósultak meg, mind az iskolában, mind pedig otthon, a szülők segítségével, hiszen fontosnak tartom a szülők bevonását is az iskola és a szülők közti kapcsolat élénkítése szempontjából,mindemellett kiválóan megoldották az ujraalkotást és jót derültek a folyamatában. Amellett,hogy a festmények életre keltése sok vidám percet okozott mindannyiunknak, fontos kiemelni,hogy mindez megalapozza a gyerekek vizuális kultúráját és fejlesztik az önkifejezési képességeiket.”