Régió 2024. 05. 07.

Friss: Bombariadót jelentettek számos komáromi iskolában

Kedd reggel bombariadót jelentettek a pozsonyi, a nagyszombati, a zsolnai, a trencséni és a nyitrai kerület iskoláiban. A rendőrség pillanatnyilag is vizsgálja a bejelentések eredetét, amelynek részleteiről folyamatosan tájékoztatnak a közösségi médiás felületeken.

„Az iskolák bombatámadásról szóló, fenyegető emailt kaptak.“ Számolt be az ügyről egy, az iskolákkal kapcsolatban álló személy Komáromban. Információink szerint az Eötvös Utcai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolát és a Határőr Utcai Alapiskolát már evakuálták. Az iskolák rendkívül komolyan veszik az ilyesfajta vészhelyzeteket, így gyorsan és effektíven sierkült evakulálni az intézményeket. A gyermekeket – tanáraik szerint – rendkívüli módon felzaklatták a történtek.

A bombafenyegetés az alábbi városok/falvak iskoláit is érintik: Párkány, Érsekújvár, Ógyalla, Marcelháza, Nemesócsa, Csicsó…

Bombariadóról értesültünk a VÚB néhány bankfiókjából is. A rendőrség segítségével megtették a szükséges intézkedéseket, Bombafenyegetést a legtöbb bankfiók egyelőre nem erősítette meg, így a – lezárt bankfiókok kivételével – a többség fogadja a ügyfeleket.

A hírt folyamatosan frissítjük.