Régió 2015. 05. 21.

Fuss Te is Tibikéért a gútai DöGöSPRINT-en!

Ismét nemes cél érdekében fognak össze a gútai fiatalok! Május 30-án, szombaton második alkalommal rendezik meg a vízimalom térségében a DGSprint jótékonysági terepfutást, amelynek bevételét, csakúgy, mint egy évvel korábban, egy beteg kisfiú gyógykezelésére ajánlják fel a szervezők, Szalai Árpád, Tóth Péter és Forgács Attila. 

Tavaly, az akcióba bekapcsolódó több száz futónak és támogatóknak köszönhetőn 2900 euró gyűlt össze a négyéves, gyermekbénulásban szenvedő Németh Tomika családjának megsegítésére. A pénzből speciális járókeretet vásároltak Tomika számára és több hetes gyógykezelésének költségeit is fedezni tudták.

Idén a hétéves Vass Tibikéért futnak a résztvevők. A kisfiú oxigénhiánnyal született és nem sok esélyt adtak neki az orvosok. De Tibike születésétől fogva nagy harcos, nem adta fel! Kilenc hónapos korában agyi eredetű gyermekbénulást diagnosztizáltak nála, annak is a spasztikus, diparetikus formáját, csökkentett motorikus képességgel. A kisfiú hatalmas lelkierővel bír, több fájdalmas műtéten, gyógykezelésen túl is jókedv és nagy-nagy küzdőszellem jellemzi őt.

A verseny több kategóriában zajlik, 6 és 12 kilométeres távon; az előbbi rajtja szombaton 11 órakor, az utóbbié 12 órakor lesz. Közben 11.15-kor óvodások és alapiskolák alsó tagozatos diákjai részére gyerekfutást rendeznek. Regisztrálni még a helyszínen is lehet, legkésőbb 10.30-ig. A nap folyamán gyerekprogramokkal, csónakázással várják a látogatatókat, bemutatót tart az érsekújvári Redoubt CrossFit klub és ki is lehet majd próbálni a CrossFit edzésrendszert, este pedig a Frees és a Shoody Break zenekar koncertjét hallhatja a közönség. A nevezési díjból származó bevétel mellett a szervezők reményei szerint a városszerte kihelyezett urnákban (ATECH.NET, Ndesign, Paradiso, valamint a rendezvény ideje alatt a helyszínen) is gyűlik majd az adomány.

„Valakinek futni csak álom. Kelj fel a kanapéról és csatlakozz!” – olvasható az esemény Facebook oldalán, ahol a mindenkit arra buzdítanak, vegyen részt ezen a közösségépítő, nemes rendezvényen. Nemcsak Tibikéért, önmaga egészségéért is!

További részleteket a www.zaggini.com címen találnak az érdeklődők, ahol a nevezési lapot is le lehet tölteni.

(Forrás: villagutta)

487_519.2_292_90

 

Szólj hozzá!